Groepsaccommodaties in Dalen-stieltjeskanaal

Dalen is een dorp in de gemeente Coevorden, ten noorden van deze stad, met ongeveer 3500 inwoners. De naam Dalen komt voor het eerst voor in een lijst van opbrengsten aan het kapittel van de Dom in Utrecht uit 1225. De oudste officiële oorkondes, waarin de naam Dalen werd vermeld, dateren uit 1276. Het opdiepen van deze oude oorkondes heeft er toe geleid dat Dalen in het jaar 1976 op grootse wijze zijn 700-jarig bestaan vierde, onder aanvoering van de toenmalige en jongste burgemeester van Nederland, Ivo Opstelten.

Dalen is van oorsprong een esdorp, dat door de vele nieuwbouwwijken sterk is uitgebreid. Desondanks zijn er nog vele karakteristieke boerderijen te vinden.

Dalen telt een groot aantal bezienswaardigheden. De Nederlands Hervormde kerk dateert uit de veertiende eeuw en wordt gekenmerkt door zijn gave inrichting. De torenklok die in 1639 werd gegoten, is tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers geroofd, maar hangt sindsdien weer op de oude plaats. In d'Aolle Bakkerij aan de Hoofdstraat, thans een eetcafé, is een oude bakkersoven met hulpstukken uit 1832 te bewonderen.

Dalen staat bekend als het 'dorp tussen de molens'. Bij het dorp zijn twee molens te vinden: stellingmolen Jan Pol uit 1876 en stellingmolen De Bente uit 1814. Beide molens zijn nog in bedrijf en kunnen op gepaste tijden bezichtigd worden.

De omgeving van Dalen kenmerkt zich door essen en veenontginningen. Langs het dorp loopt het Drostendiep. Ten zuidoosten van het dorp ligt Recreatiecentrum De Huttenheugt. Ook is er sinds 2010 een themapark Plopsa Indoor naast de Huttenheugte aan de Reindersdijk.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem voor hotels door Booking Experts