Groepsaccommodaties in Echten

Echten is een dorp in de gemeente De Wolden met ongeveer 350 inwoners. De oudst bekende gegevens van het bestaan van Echten dateren uit 1181. Tegenwoordig zijn er nog veel oude huizen en boerderijen te vinden in het dorp, ook is een deel van Echten beschermd dorpsgezicht.

Er zijn in Echten vijftien rijksmonumenten, waarvan vijf boerderijen zijn. Eén van de boerderijen - en de overige tien inschrijvingen - behoren tot een havezate in Echten: Het Huis te Echten. Er was in de 14e eeuw al sprake van een Hofstat van ene Volker van Echten, maar het is niet zeker of dit hetzelfde was als het latere Huis te Echten. In het huidige huis zijn zeker sporen aangetroffen die dateren uit de 15e eeuw. Het huis is gerestaureerd door het Bureau Monumentenzorg van de provincie Drenthe tussen 1976 en 1981. Tegenwoordig is het Huis te Echten een werkplaats van de Stichting Visio voor visueel- en verstandelijk gehandicapten.

In Echten zit sinds 1996 een populair Engels theehuisje: Tea Time. Verder zijn er enkele restaurants en biedt partycentrum Westerbergen - naast een uitgebreid horeca-aanbod - ook vele (groeps)activiteiten, workshops en themafeesten.

Echten wordt omgeven door weilanden en bossen en de Hoogeveensche Vaart ligt op korte afstand van het dorp.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts