GRUPPENURLAUB-HOLLAND.DE

Zekerheid en Garantie

Standaard extra zekerheid en laagste prijs garantie bij elke boeking: een veilig gevoel!

Meer informatie

Groepsaccommodaties in Schiphorst

De Schiphorst is een buurtschap in behorend tot de gemeente Meppel in de provincie Drenthe (Nederland). In deze buurtschap ligt havezate de Havixhorst. Na de gemeentelijke herindeling van 1998 is De Schiphorst bij Meppel gevoegd.

In deze buurtschap is aan de Schiphorsterweg, het ooievaarsdorp De Lokkerij gevestigd. De Schiphorsterweg kronkelt door het Reestdal vanaf de buurtschap Lankhorst (gemeente Staphorst) naar de de Wijk. Voor de aanleg van de A28 was dit de doorgaande weg van De Wijk naar Meppel. Langs deze weg staan onder andere een aantal, vrij grote boerderijen op ruime kavels. In het weekend wordt deze weg veel gebruikt door klootschieters. Vanaf de gemeentegrens bij De Wijk naar Rogat loopt de Hessenweg.

In Meppel is ook een psychogeriatrisch verpleeghuis gevestigd met dezelfde naam. Dit verpleeghuis is onderdeel van zorgcombinatie Noorderboog en bevindt zich net buiten de buurtschap naast het Diaconessenhuis Meppel.

De plaats De Schiphorst telt zeventien inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Het betreft hier enkele boerderijen, zoals de Lindenhorst, 't Hogeland en de Bulderij. Daarnaast staan er ook vele onderdelen van kasteel Havixhorst ingeschreven als rijksmonument, zoals het hoofdgebouw, het park, de bouwhuizen, de dam met hek en de zonnewijzers sokkel. Ook het toegangshek van het park Dickninge is een rijksmonument in De Schiphorst.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

 

Groepsaccommodatie Schiphorst

Drenthe, Schiphorst
519277Ja
  • Eigen bos
  • Speelzolder
  • Volleybalveld
  • Kampvuurplaats