Engwierum is een terpdorp in de gemeente Dongeradeel met ongeveer 450 inwoners dat officieel (in het Fries) Ingwierrum heet. Tot 1983 was Engwierum deel van de gemeente Oostdongeradeel en onder het dorp Engwierum valt valt ook het grootste deel van de buurtschap Dokkumer Nieuwe Zijlen. In Engwierum zijn twee zorgboerderijen te vinden: Het Pompsterryt en Vento Verde.

De protestantse kerk van Engwierum uit 1746 is gebouwd tegen een oude middeleeuwse kerktoren uit de 13e eeuw, restant van de oude kerk, die omstreeks 1725 werd afgebroken. Deze Hervormde Kerk van Engwierum is één van de zeven inschrijvingen in het rijksmonumentenregister van Engwierum. De andere inschrijven als rijksmonumenten zijn De Dobbe (een woonhuis), het gedenkteken voor het sluiten van de Lauwerszeedijk, de Dokkumer Nieuwe Zijlen (waterkering en -doorlaat) en drie archeologische monumenten van verhoogde woonplaatsen, allen uit ongeveer de 12e of 13e eeuw.

Interessant om (in groepen van 20 tot 100 personen) te bezoeken is de Vangpijp: een voormalig kerkgebouw in Engwierum. Aan de rand van het Lauwersmeer en dichtbij de Waddenzee worden er hier allerlei activiteiten, workshops en evenementen georganiseerd op reservering. Ook Fruitparadijs Lauwershof biedt vele activiteiten zoals een fietsservice van de ANWB, rondleidingen, fruit proeven, een miniterras en huisverkoop.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Friesland

 
Vanaf
€ 1.032

Vakantiehuis Engwierum

Friesland, Engwierum
166454Nee
  • Turks stoombad
  • Sauna
  • Dichtbij het strand