Groepsaccommodaties in Epe

Epe is een plaats in de gelijknamige gemeente Epe, waar ook het gemeentehuis is gevestigd. Het dorp heeft ongeveer 15500 inwoners en ligt in het noordoostelijke deel van de Veluwe. Voor het begin van de jaartelling was het gebied van de huidige gemeente Epe bewoond. Er zijn veel prehistorische vondsten en aanwezige grafheuvels uit de nieuwe steentijd (4000-1700 voor Christus).

Sinds 2007 is er in Epe in december naast het gemeentehuis een ijsbaan te vinden: Epe on ice. De organisatie van Epe on Ice bestaat uit een samenwerking van DSO en ijsbaan de Klaarbeek. De ijsbaan blijft ongeveer een maand staan. Elke zomer in juli vindt in het centrum van Epe een braderie plaats. Ook wordt er elk jaar het evenement E-pop gehouden.

Epe kent 32 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister waaronder verschillende boerderijen, De Kopermolen (uit circa 1750), de Martinus Grote Kerk (uit de 15e eeuw), de voormalige zondagsschool (uit 1937), de Eper Gemeente Woning (uit 1912) en vele terreinen met grafheuvels uit de bronstijd en/of Neolithicum. Verder kent het dorp Epe nog 31 gemeentelijke monumenten en staan er verschillende beelden in openbare ruimten.

De ligging in de noordoost Veluwe biedt vele recreatiegebieden met fiets-, wandel- en ruiterpaden door de bossen en heidevelden. Daarnaast zijn er door de gemeente ook speciale routes voor het aangespannen paard uitgezet.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Online boekingssysteem door Booking Experts