Groepsaccommodaties in Hattem

Hattem is een stad en gelijknamige gemeente in de noordrand van de Veluwe met ongeveer 12000 inwoners. Binnen de gemeentegrenzen ligt het gehucht 't Zand.

In 1176 werd Hattem een zelfstandig kerspel. De kapel van 17,5 meter lang en 9,5 meter breed stond echter niet op de plek van het huidige centrum van Hattem, maar op de Gaedsbergh (Godsberg). Hattem kreeg zijn stadsrechten in 1299. Aangezien de tufstenen toren dateert uit de 12e eeuw, wordt aangenomen dat er naast de parochiekerk op de Gadsbergh, al een kapel met toren stond op de huidige plaats van het centrum van Hattem. Met het verlenen van de stadsrechten in 1299 wordt dus ook het kerkelijke centrum verplaatst. De nieuwe kerk wordt gewijd aan de apostel Andreas en is zo de patroonheilige van Hattem.

Enkele interessante bezienswaardigheden in Hattem zijn onder andere het Anton Pieck Museum, het Bakkerijmuseum, de Concertzaal D'Olde Skoele, de restanten van de Dikke Tinne, de Molen De Fortuin, De Grote of Andreaskerk en een groot deel van de oude stadsmuur, stadsgracht en stadstuinen. Een deel van Hattem is beschermd stadsgezicht. In totaal kent de plaats Hattem 94 rijksmonumenten, 91 gemeentelijke monumenten en zeven oorlogsmonumenten.

Er zijn verschillende horeca gelegenheden aanwezig in Hattem voor een variatie aan eten en drinken. Ook zijn er veel winkels en is er voldoende gelegenheid voor recreatie met jachthaven IJsseldelta Marina, een zwembad en een outdoor adventure bedrijf.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Copyright 1993 - 2019 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts