Beers was van 1814 tot 1994 een eigen gemeente, maar tegenwoordig is het een dorp in de gemeente Cuijk. Het dorp ligt dicht bij de oever van de Maas en telt ongeveer 1700 inwoners. Het dorp heeft altijd geleefd van landbouw en veeteelt en in 1949 werd hier voor het eerst in Nederland kunstmatige inseminatie (K.I.) toegepast en een K.I.-station opgericht. Meer hierover kan gevonden worden in het Nationaal Veeteeltmuseum in het oude K.I.-station.

Beers was een onafhankelijke parochie onder het dekenaat Cuijk met een middeleeuwse kerk uit de 15e eeuw, gewijd aan de Heilige Lambertus. Nadat de kerk in 1648 genaast was door de hervormden, kregen de katholieken in 1801 hun kerk weer terug in verwaarloosde staat. Er werd een nieuwe, neogotische kruisbasiliek gebouwd die in 1891 werd ingewijd. De 15e-eeuwse toren is bij de sloop van de middeleeuwse kerk bewaard gebleven. De toren werd verhoogd en kreeg een nieuwe spits. Op het kerkhof zijn een aantal historische graven, een piëta en een calvariegroep te vinden die, evenals de kerk, als Rijksmonument zijn geklasseerd. Eén van de vele rijksmonumenten in Beers is Huis Ossenbroek (een kasteel) met zijn buitenplaats.

Het dorp wordt omringd door landbouwgebied, maar naar het noorden toe wordt de invloed van de Beerse Maas merkbaar. Er zijn nog enkele stukjes broekbos te vinden naast uitgestrekte velden en vele plassen. Een groot deel van het gebied ten noorden van Beers is sinds 1960 vergraven tot de Kraaijenbergse Plassen. Hier is veel watertoerisme op de tientallen strandjes en in de jachthavens. Van oorsprong is 'de Kraaij' slechts een kleine uitloper van de Maas, er werd niet geloofd dat deze ooit Beers zou bereiken. Inmiddels ligt het dorp aan het water en breidt de Kraaij zich steeds verder uit.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 
Vanaf
€ 2.074

Groepsaccommodatie Beers

Noord-Brabant, Beers
6014294Nee
  • Nabij het water
  • Kindertuin
  • Zeilen mogelijk