Groepsaccommodaties in Dongen

Dongen een hoge heerlijkheid en de eerste heer was Willem van Duivenvoorde, die korte tijd later het Kasteel Dongen liet bouwen. Omstreeks dezelfde tijd werd ook de watermolen van Dongen gebouwd. Door doodslag te begaan verloor de laatste heer in 1513 zijn rechten en kwam het kasteel aan het Huis Nassau. Al in de 18e eeuw waren er enkele leerlooierijen. Gedurende de 19e eeuw zou zich deze activiteit, samen met de schoenindustrie, op industriële schaal ontwikkelen.

Tegenwoordig is er nog steeds een heemkundige en industriële collectie gevestigd in een historische leerlooierij, nu een museum onder de naam De Looierij. Ook is er nog een IJzertijdboerderij in Dongen. Verder kent de plaats Dongen 22 gemeentelijke monumenten en 51 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Aan te raden bezienswaardigheden zijn de Sint-Laurentiuskerk, de Oude Kerk, het Franciscanessenklooster, de Stellingmolen Koningin Wilhelmina, de Watertoren, restant van windmolen De Hoop en vele woonhuizen, industriële monumenten en boerderijen.

In het centrum van Dongen ligt het kleine zandverstuivingsgebiedje De Bergen. Ten zuidwesten van Dongen ligt natuur- en recreatiegebied De Duiventoren, vooral uit naaldbos bestaand, en naar het zuidoosten ligt, op de zuidoever van het kanaal, het broekgebied Lange Rekken. Voor het overige wordt Dongen omgeven door landbouwontginningen, die voornamelijk op zandgrond liggen.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts