Groepsaccommodaties in Oosterhout

Oosterhout is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente in Noord-Brabant, niet te verwarren met het gelijknamige Oosterhout in Gelderland (bij Nijmegen).

Oosterhout is bekend wegens zijn 'slotjes', kasteeltjes waarvan er nu nog vijf bestaan. Het gebied waarin drie van deze kloosters zich bevinden wordt De Heilige Driehoek genoemd. De nu nog bestaande Slotjes liggen aan de Ridderstraat en de Slotlaan. Tegenwoordig worden ze omringd door de Slotparken, het restant van een uitgestrekt lusthof met vijvers en hoog geboomte. De slotjes zijn omstreeks de 15e eeuw ontstaan. Het waren woningen van de Oosterhoutse elite waaronder enkele geslachten uit de lage adel. Gegroeid uit een omgrachte boerderij, evolueerden ze via kasteelachtige edelmanswoningen tot landhuizen. De slotjes zijn enkel aan de buitenzijde te bezichtigen en zijn: Slotje Limburg, Slotje Brakestein, Slotje Beveren, Slotje Borsele, Slotje Spijtenburg, Slotje Ter Aalst en de Blauwe Camer (nu het klooster Sint-Catharinadal).

Er is een groot overdekt winkelcentrum Arendshof met vele winkels in het centrum van Oosterhout en Arkendonk in Oosterhout-Noord en winkelcentrum Zuiderhout in Oosterhout-Zuid. Ook zijn er twee markten in Oosterhout op zaterdag en op woensdag. Oosterhout kent een dubbelcentrum. De Markt en de Heuvel zijn de centrale pleinen. De Heuvel en omgeving is een beschermd stadsgezicht. Het plein kent statige huizen en een dubbele bomenrij. Daarnaast zijn er vele kerken en musea te vinden in Oosterhout. Ook de omgeving biedt veel moois: ten zuidwesten van Oosterhout ligt een zandgebied, met het natuurgebied Vrachelse heide aan de overzijde van het Wilhelminakanaal. Ten zuiden van Oosterhout bevindt zich het gebied Oosterheide, een natuurgebied met interessante overblijfselen van 18e-eeuwse militaire oefeningen, de zogenaamde Kalix Berna. Naar het zuidoosten toe vindt men Boswachterij Dorst.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem voor vakantieparken door Booking Experts