Groepsaccommodaties in Sint anthonis

Sint Anthonis is de hoofdplaats van de gelijknamige Noord-Brabantse gemeente. Het wordt in het lokale dialect Sint Tunnis genoemd en heeft ongeveer 4300 inwoners.

Het dorp ligt rond het centrale dorpsplein, de Sint Anthonis Brink, waarop regelmatig evenementen worden georganiseerd. Het dorp is dan ook een brinkdorp. Het feit dat dit voor de regio redelijk uniek is, was voor de plaatselijke VVV aanleiding om de term Brinkdorp toe te voegen aan de plaatsnaamborden. De Brink is in 1997 opnieuw ingericht, tegelijkertijd met het gereed komen van het nieuwe gemeentehuis van de fusiegemeente Sint Anthonis. In dit gemeentehuis kunnen tijdens openingstijden kunstwerken bezichtigd worden van zestien lokale kunstenaars. Ook na de herinrichting staat op de Brink nog altijd een kenmerkend beeld van het Heilig Hart van Jezus. Op iedere woensdagmiddag vindt op de Brink de wekelijkse groenten- en warenmarkt plaats.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Sint Anthonis waaronder de Heksenboom, de Bottermien, de rooms katholieke kerk van de Heilige Anthonius Abt, de Vloetse Hoeve en het monument voor de verdwenen Molen van Sint Anthonis aan de Molenstraat. De Vloetse Hoeve ui 1830 en de kerk uit 1477 zijn twee van de vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister van Sint Anthonis.

Sint Anthonis herbergt harmonie Sint Cecilia, de voetbalvereniging DSV, volleybalvereniging (VC Activia) met haar Pinkstertoernooi, tennisvereniging TV Sint Tunnis en judovereniging (Kodokan Sint Anthonis). Het dorp kent tevens een schuttersgilde: het St. Antoniusgilde. Dit gilde dateert van 1576, is in de jaren dertig van de vorige eeuw ingeslapen en in 2006 weer tot leven gekomen. Jaarlijks reikt de gemeente de sport- en cultuurprijs Ut Pèèrd uit. Ook heeft Sint Anthonis een eigen kunstkring.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Copyright 1993 - 2018 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts