Groepsaccommodaties in St. michielsgestel

Sint-Michielsgestel (in het Gèssels Gèssel) is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Het maakt deel uit van de gelijknamige gemeente, samen met onder andere Den Dungen, Berlicum en Gemonde. Door de dorpskern stroomt de rivier de Dommel en er wonen ongeveer 10500 mensen in Sint-Michielsgestel.

Centraal in het dorp bevindt zich een plein, het Petrus Dondersplein, waar enkele van de belangrijke monumenten van Sint-Michielsgestel te vinden zijn. De Oude Toren dateert uit het midden van de 15e eeuw en is gerestaureerd in 1936. Ze kenmerkt zich door speklagen van baksteen, afgewisseld met tufsteen. De toren is beeldbepalend voor het dorp. De Protestantse kerk is een neoclassicistische kerk uit 1808 en de Heilige Michaëlkerk is een bakstenen parochiekerk uit 1931.

In de omgeving van Sint-Michielsgestel liggen of lagen vijf grotere en kleinere kastelen: De Grote Ruwenberg (eerst een slotje, later een door fraters geleide school, en tegenwoordig een conferentie-oord),
De Kleine Ruwenberg (een kasteeltje, tegenwoordig een oud huis. Gelegen ten zuiden van de Grote Ruwenberg), Jachtslot Haanwijk,
Kasteel Oud-Herlaar (tegenwoordig een hoeve) en Kasteel Nieuw-Herlaar. In totaal telt Sint-Michielsgestel 51 rijksmonumenten.

De kom van Sint-Michielsgestel wordt doorsneden door de Dommel. Langs deze rivier vindt men een aantal landgoederen, zoals Zegenwerp en Haanwijk. Ten zuidwesten van Theereheide vindt men het Gemeentebos Esseweg, een naaldbos met bijzondere vennen. Het grondgebied van Sint-Michielsgestel kent een variatie aan landschapsvormen: dekzand in het zuiden, esgronden, en laaggelegen veengronden in het noorden. Ten noordoosten van de plaats vindt men landbouwgebied.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Hotelreserveringssysteem door Booking Experts