Groepsaccommodaties in Vorstenbosch

Vorstenbosch is een dorp in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Vorstenbosch behoort tot de gemeente Bernheze. Tot de gemeentelijke herindeling in 1994 vormde het samen met Nistelrode de gemeente Nistelrode.

In de 14e eeuw bezat Vorstenbosch een kapel die was toegewijd aan Sint-Antonius Abt en die ondergeschikt was aan de Sint-Lambertusparochie van Nistelrode. In 1648 werd deze kapel gesloten en kerkten de inwoners voortaan in de grenskerk te Bedaf. In 1847 begon de bouw van een aan Sint-Lambertus gewijde kerk die op 4 september 1849 werd ingewijd. Vermoedelijk is het beeld van de Heilige Cunera vanuit Bedaf in de kerk van Vorstenbosch terechtgekomen en in 1892 kwam er ook een reliek van deze heilige. Deze heilige werd en wordt in Vorstenbosch vooral aangeroepen tegen veeziekten.

In 1850 werd Vorstenbosch een zelfstandige parochie. Deze kerk werd te klein waarop in 1932 met de bouw van de nieuwe kerk werd begonnen, die ook tegenwoordig nog bestaat. Ook kwam er in 1937 een klooster van de Zusters van Barmhartigheid. Deze zusters gaven aanvankelijk alleen meisjesonderricht. De kapel van het klooster was, na het vertrek van de zusters, nog in gebruik door de parochie tot eind 2007. Per 2011 is de kapel een cultureel centrum waarin voorstellingen en cursussen worden georganiseerd. Het naburige klooster kreeg al eerder een woonbestemming.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts