Groepsaccommodaties in Bergen aan zee

Bergen aan Zee is een dorp in de gemeente Bergen, het ligt aan de Noordzeekust en heeft ongeveer 500 inwoners. Het is een vrij jong dorp dat in eerste instantie bestond uit enkele woningen en boerenbedrijven in de duinen. De landbouw breidde verder uit door de duinen richting de kust waarna het dorp in aantrek kwam voor kunstenaars. Er werd in 1905 een karrenspoor gelegd en in 1909 volgde een tramlijn. Door particulier initiatief in 1906 ontstond een geheel nieuw dorp die een echte badplaats zou worden.

De kust leent zich bij uitstek voor baden, maar ook voor surfen en catamaranzeilen is de plaats bekend. Een andere grote attractie is het Zeeaquarium, dat een beeld geeft van zeebewoners in en uit Nederland en de rest van de wereld. Ook is er een beeldentuin gevestigd voor kunstliefhebbers, hier stellen diverse kunstenaars uit Bergen hun sculpturen ten toon. Verder zijn Museum KRANENBURGH en de Ruïnekerk met tal van boetiekjes, terrassen en restaurants ook een aanrader voor bezoekers aan dit dorp.

De Europese wandelroute E9 (ook wel North Sea Trail of Hollands Kustpad geheten) loopt door Bergen aan Zee en ook het Trekvogelpad (een Nederlands langeafstandswandelroute) begint voor de deur van het Zeehuis. Er zijn verschillende rijksmonumenten in Bergen aan Zee, de meeste hebben betrekking op gebouwen oorspronkelijk bedoeld als woonhuis of voor gezondheidszorg, maar ook de speelzaal is geregistreerd als monument.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Holland.

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Online reserveringssysteem verhuur door Booking Experts