Groepsaccommodaties in Hensbroek

Hensbroek is een dorp in de gemeente Koggenland met ongeveer 2000 inwoners. Hensbroek kent een natuur en recreatieplas, genaamd De Leyen. Deze is ontstaan door de zand afgravingen voor de ruilverkaveling in Hensbroek.

Hensbroek lag in een nat en drassig veengebied, waarvan het huidige drooggemaakte veenmeer Wogmeer nog een voorbeeld is. Hensbroek lag aan dit veengebied, dat van tijd tot tijd een meer was. Vanaf de 14e/15e eeuw was het zelf een echt meer geworden.

Bezienswaardig in het dorp is de Nederlands-hervormde kerk uit 1658. In de winter is er ook een natuur-ijsbaan in Hensbroek. In het buitengebied van Hensbroek, ter hoogte van het plaatsje Draai staat de poldermolen Polder Hensbroek, Deze molen is in 1866 gebouwd voor de bemaling van de polder Hensbroek. Er hebben in de polder nog meer molens gestaan. Eén van die molens werd in 1803 verplaatst naar Berkmeer. Deze molen heet sindsdien ook de Berkmeermolen. De molen die oorspronkelijk in 1608 werd gebouwd is een poldermolen en staat even zuidelijker dan de Veenhuizer, die aan de andere kant van het water in Veenhuizen staat.

In totaal telt Hensbroek vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder Polder Hensbroek, de Hervormde kerk en zijn toren en de molen Nieuw Leven (Wogmeer).

Bekijk hier onze andere groepsaccommodaties in Noord-Holland.

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Verhuur software door Booking Experts