Groepsaccommodaties in Volendam

Volendam is een dorp gelegen in de gemeente Edam-Volendam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland, met ongeveer 22000 inwoners.

Volendam heette oorspronkelijk Follendam. Oorspronkelijk kwam hier de IJe of E, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Follendam. Zo kreeg Edam een nieuwe haven, het Oorgat. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers. Ook bleven sommige grondwerkers na de beëindiging van het graafwerk achter in het nieuwe ontstane dorp.

Tegenwoordig komen toeristen komen van heinde en ver op zoek naar lang vergeten klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze ook souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken kan brengen. En een bevolking die zich qua gebruiken onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendams. Daarnaast is Volendam historisch gezien altijd een zeer rooms-katholiek dorp geweest in een verder veelal protestantse omgeving. In vroeger tijden was het dorp bekend omdat het het hoogste aantal Nederlandse missionarissen en priesterroepingen per vierkante kilometer kende.

Volendam is overwegend katholiek met een protestantse minderheid. Volendam heeft vier kerkgebouwen: De hervormde Stolphoevekerk uit 1658, De rooms katholieke Sint-Vincentiuskerk uit 1860, De rooms katholieke Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zeekerk uit 1962 en De rooms katholieke kerk Kruispunt uit 1972.

Jaarlijkse events in Volendam zijn de kermis in september en het Volendammer Weekend in juni. Verder zijn er verschillende bezienswaardigheden in Volendam.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Holland.

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts