Groepsaccommodaties in Luttenberg

Luttenberg is een dorp in de gemeente Raalte met ongeveer 2300 inwoners. Pal ten zuiden van Luttenberg ligt het gelijknamige natuurgebied met overwegend bos en een paar heideveldjes. Het is een kleine stuwwal met een top van 31 meter boven NAP. Het is een geïsoleerd deel van de Sallandse Heuvelrug. Door het dorp loopt de Landelijke fietsroute 15 Boerenlandroute.

De landbouw in de omgeving van het dorp is vooral gericht op melkveehouderij. Centraal in het dorp staat de katholieke kerk "Cornelius" en aangrenzend het dorpshuis "De Elckerlyc". De Lourdesgrot staat bij binnenkomst van het dorp en is een herinnering aan de oorlogsslachtoffers uit het dorp.

In de buurt van het dorp zijn verschillende recreatieve voorzieningen zoals het gelijknamige recreatiepar. Ten zuidoosten van het dorp ligt het stratencircuit de Luttenbergring. Van 1971 tot 1989 werd het circuit gebruikt voor internationale motorraces. In Luttenberg zijn ook Landbouwmuseum De Laarman en het klompenatelier Dijkman te vinden Midden in het dorp staat een Mariagrot die gebouwd is in 1915.

Het dorp kent een aantal festiviteiten die vooral in de zomermaanden plaatsvinden. Het Luttenbergs feest dat gevierd wordt in de maand augustus met als hoogtepunt op de zondagmiddag het "Zwientie tikken", bestaat uit een kermis en allerlei activiteiten op de kerkweide, zoals het gatgraven, de kalverkeuring etc. Daarnaast zijn er de biertent en muziektent De muzikale Landdag in de maand juni wordt gehouden op een zondagmiddag, waarbij een tiental koren oud-Hollandse liederen zingen in het centrum van het dorp.

Luttenberg heeft ook een eigen openluchttheater (De Lommerijk), dat verscholen ligt in het bos achter de kerk. Hier worden regelmatig concerten en voorstellingen gehouden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Verhuursoftware door Booking Experts