Groepsaccommodaties in Domburg

Domburg is een stad in de gemeente Veere met ongeveer 1500 inwoners. De stad ligt aan de westkust van het voormalige eiland Walcheren en is de op twee na oudste badplaats van Nederland. Al vroeg kwamen stedelingen uit Middelburg 's zomers spelerijdend de kust bezoeken en zich vermaken in de lokale herbergen. Zij bouwden er in de 17e en 18e eeuw zomerverblijven en soms heuse lusthoven.

Domburg kent 28 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder het stadhuis (uit 1567), de Protestantse Kerk (uit de 13e eeuw), de Watertoren (uit 1933), het Badpaviljoen (uit 1889) en Villa Carmen Sylva (uit 1887). Overige interessante bezienswaardigheden zijn de Korenmolen de Weltevreden (uit 1817), de Buitenplaats Duinvliet (uit 1840), Villa De Wael (uit 1883) en Villa Duinenburg (uit 1885). Ook staat Domburg bekend als een plek waar in het begin van de 20e eeuw veel kunstenaars naar toe trokken om daar de inspiratie van het "Zeeuwse Licht" op te zoeken.

In Domburg kunnen toeristen zomers tijdens de kermis genieten van het ringrijden. Deze oude folkloristische sport trekt elk jaar weer veel bekijks. De wedstrijden, georganiseerd door de Domburgse Ringrijders Vereniging, worden geheel volgens traditie op de markt gehouden. Tijdens de kermis wordt ook het Gaaischieten gehouden: een oude Domburgsche traditie waarbij men op een gaai moet schieten. Ook loop de Europese wandelroute E9 (oftewel Deltapad geheten) door Domburg) en wordt er een jaarlijkse surfwedstrijd (Domburg Classic) gehouden, naast andere wedstrijden zoals de Zeeuwse Kampioenschappen.

Bekijk ook onze andere groepsaccommodaties in Zeeland

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts