Groepsaccommodaties in Bant

Maak je keuze simpeler

Filteren

Bant is een dorpje in de gemeente Noordoostpolder. Deze nog jonge gemeente is in 1942 drooggelegd waardoor Bant gelegen is op de bodem van de Zuiderzee, onder
zeeniveau dus. Het plaatsje is populair vanwege de gunstige geografische ligging, met een directe aansluiting op de A6. Ook heeft het een waterverbinding met Lemmer en op korte afstand ligt het Kuinderbos.

Met het drieprovinciënpunt Flevoland, Overijssel en Friesland om de hoek biedt dit gebied een uitstekend vertrekpunt voor recreatieve uitstapjes. Zo kan er vanuit Lemmer prima gezeild worden. De Friese Meren zorgen voor vele watersportmogelijkheden die leiden langs o.a. de verschillende 11stedendorpen. Lemmer is vooral zomers een gezellig plaatsje en met het Woudagemaal (Unesco
erfgoed), het Lemsterstrand en het gezellige centrum zeker een bezoekje waard. Verder Friesland in vindt men activiteiten als fierljeppen, kaatsen en in Joure bevindt zich een groot subtropisch zwembad. Voor de rustzoekers ligt het Nationaalpark De Weerribben – Wieden op steenworp afstand van de verschillende groepsaccommodaties in Bant.

Deze prachtige moerasgebieden lenen zich prima voor mooie wandel- en fietstochten. Huur een fluisterboottoer door Giethoorn heen of huur een oud Dafje (of Solex) en breng op eigen gelegenheid een bezoekje aan de verschillende oude vissersplaatsjes in de regio.

Gemeente de Noordoostpolder wordt nog wel eens als kaal en saai betiteld, maar niets is minder waar. Zo herbergt het de langste tulpenroute van het land, kan er een bezoekje gebracht aan het voormalige eiland Urk – De Ginkiestocht, een aanrader – of Schokland en bij slecht weer leent de Orchideeënhoeve zich prima als binnenactiviteit. Andere tips zijn een proeverij bij Stokerij Verhage, een bezoekje aan Wind Experience 11 Beaufort of lekker uitrazen bij Netl De Wildste Tuin. En wat is er te doen in Bant?  leiduivenschieten bij KSV de Voorst, zwemmen bij recreatiegebied de Wellerwaard of ga met de boswachter het aangrenzende Kuinderbos in. Op een uur van Utrecht, Groningen en Amsterdam vindt u het allemaal!

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Flevoland

To top