Informatie over het Coronavirus (COVID-19)

Heb je een groepsaccommodatie geboekt? Maar heb je vragen over het Coronavirus (COVID-19) en wat hier de gevolgen van zijn voor jou? Dat begrijpen wij heel goed. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en informeren jou middels deze pagina over onze voorwaarden en annuleringsbeleid. Naarmate de situatie ontwikkelt passen wij de informatie op deze pagina aan. 

Zolang er geen aanbevelingen zijn vanuit de overheid om niet op een specifieke locatie of een vakantiepark te verblijven, worden je boekingen zoals gewoonlijk uitgevoerd en gelden de normale annulerings- en wijzigingsregels. Wil je definitief annuleren? Het is afhankelijk van de verhuurder welke beslissing zij hierin nemen en/of zij hun eigen annuleringsvoorwaarden hanteren. Neem dan zelf contact op met de verhuurder. Je vindt deze contactgegevens in de bevestigingsmail van de boeking. Wij zijn je online platform waar je je vakantie hebt geboekt. Wij kunnen dus geen beslissingen nemen of invloed uitoefenen over de alternatieven die je geboden zijn.

Als je via ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je meer informatie vinden op de website van Recreatieverzekeringen.nl, daar hebben wij deze voor jou afgesloten. Indien je deze verzekering zelf hebt geregeld kun je het beste contact opnemen met die partij. Wil je definitief annuleren? Dan is het belangrijk dat je een doktersverklaring kunt overleggen.

Het laatste nieuws over het Coronavirus (COVID-19) vind je bij Rijksoverheid

Vanaf 15 juni 2020 mag het sanitair in onze groepsaccommodaties weer gedeeld worden.

De grenzen met België en Duitsland zijn geopend en toeristische overnachtingen zijn weer toegestaan. 

Groepsaccommodatie corona

Omboekgarantie

We hopen natuurlijk dat de situatie snel verbetert. Als je graag een boeking wilt maken voor de toekomst, begrijpen we dat de situatie nog onzeker is en je daarom op zoek bent naar een stukje zekerheid. Dat begrijpen we bij Groepen.nl als geen ander. Daarom wil Groepen.nl je de zekerheid bieden om de boeking - indien noodzakelijk - te wijzigen als je vanwege Corona niet kunt verblijven met jouw groep. Je kunt dan op een later moment - binnen 12 maanden - alsnog verblijven bij dezelfde accommodatie. De omboekgarantie is alleen van kracht indien het verblijf niet kan plaatsvinden wegens de wet- en regelgeving omtrent het COVID-19 Coronavirus en geldt alleen voor nieuwe boekingen gemaakt na 28-04-2020. 

Wanneer je een goedkopere verblijfsperiode boekt, wordt het verschil niet geretourneerd en een eventueel duurdere periode komt voor jouw rekening.

De omboeking moet zo snel als redelijkerwijs mogelijk worden gedaan en het nieuwe verblijf moet binnen twaalf maanden plaatsvinden. 

Inmiddels doen al veel van onze verhuurders mee met deze Omboekgarantie! Bekijk de groepsaccommodaties hier. 

Alles over annuleren en onze speciale annuleringsverzekering voor groepen

Heb je een groepsaccommodatie geboekt via deze website of telefonisch, dan is de boeking, na een akkoord door Groepen.nl, definitief. Dat wil zeggen dat de reservering direct in ons reserveringssysteem wordt vastgelegd en dat een gemaakte boeking ook niet meer zonder kosten kan worden gewijzigd of geannuleerd. De meeste verhuurders hanteren de annuleringsvoorwaarden van de HISWA-RECRON

De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn hebben van 14 dagen maakt een uitzondering voor diensten betreffende logies en vervoer te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Het herroepingsrecht is derhalve niet van toepassing op alle diensten van groepen.nl

Heb ik een reis en/of annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering voor je groep (groepsannuleringsverzekering) is wel verstandig, tenslotte is het bij iedere groep denkbaar dat je moet annuleren omdat er 1 of meer groepsleden iets naars is overkomen.

Een reisverzekering is niet echt nodig in Nederland, tenzij je dure spullen meeneemt. Een reisverzekering kun je bij een bank of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten.

Hoe kan ik een groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Je kunt een annuleringsverzekering voor je groep direct bij de boeking afsluiten door deze aan je boeking toe te voegen of tot 5 dagen nadat je de boeking hebt gemaakt.
Neem contact met ons op als je deze groepsannuleringsverzekering alsnog wil afsluiten. Je dient tevens binnen 5 dagen een volledige namenlijst van alle deelnemers aan ons te verstrekken.

Kan ik de reservering annuleren?
Indien je bij ons hebt aangegeven een bepaalde accommodatie te boeken, dan geldt deze mondelinge toezegging als een definitieve boeking van de desbetreffende accommodatie. Ben je genoodzaakt deze te annuleren? Dan moet je dit schriftelijk aan ons meedelen. De hieraan verbonden administratiekosten bedragen € 29,-.
Voor de overige gevolgen van annulering verwijzen wij je naar de voorwaarden welke van toepassing zijn op de desbetreffende accommodatie.

Wat houdt een groepsannuleringsverzekering in?
Als je het uitstapje naar de groepsaccommodatie af moet zeggen of moet afbreken (bijvoorbeeld vanwege ziekte), dan moet je in de meeste gevallen toch de afgesproken huursom betalen. Ook kan het gebeuren dat de vakantie voor een of meerdere personen van de groep niet door kan gaan. In deze situatie biedt de annuleringsverzekering voor groepen en gezelschappen financiële zekerheid. Indien de reden van de annulering onder de dekking valt, wordt het (vooruitbetaalde) bedrag aan je vergoed. Je kunt zowel per persoon of met de hele groep aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Wij bieden je de mogelijkheid tot het afsluiten van een speciale Groepsannuleringsverzekering. De kosten hiervoor worden als volgt berekend: 5,5% van de huursom + € 4,24 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

 

 Algemene voorwaarden Annuleringsverzekering

Verzekeringskaart groepsannuleringsverzekering