Informatie over het Coronavirus (COVID-19)

Heb je een groepsaccommodatie geboekt? Maar heb je vragen over het Coronavirus (COVID-19) en wat hier de gevolgen van zijn voor jou? Dat begrijpen wij heel goed. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en informeren jou middels deze pagina over onze voorwaarden en annuleringsbeleid. Naarmate de situatie ontwikkelt passen wij de informatie op deze pagina aan. 

Het laatste nieuws over het Coronavirus (COVID-19) vind je bij Rijksoverheid

Angst voor het Coronavirus of het willen mijden van contact in verband met het Coronavirus is geen gegronde reden voor annuleren. Mocht je toch besluiten om het verblijf te annuleren, zullen de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder van toepassing zijn. Neem zelf contact op met de verhuurder. Je vindt deze contactgegevens in de bevestigingsmail van de boeking. 

Wij zijn je online platform waar je je accommodatie hebt geboekt. Wij nemen geen beslissing over geboden alternatieven.

Als je via ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je meer informatie vinden op de website van Recreatieverzekeringen.nl, daar hebben wij deze voor jou afgesloten. Indien je deze verzekering zelf hebt geregeld neem je direct contact op. 

Omboekgarantie

Als je een boeking wil maken voor de toekomst bieden wij je graag een stukje zekerheid. Als je vanwege Corona met jouw groep niet kunt verblijven, biedt Groepen.nl je de zekerheid - indien noodzakelijk - te wijzigen. Je kunt dan op een later moment - binnen 12 maanden - alsnog verblijven bij dezelfde accommodatie. De omboekgarantie is alleen van kracht indien het verblijf niet kan plaatsvinden wegens de wet- en regelgeving omtrent het COVID-19 Coronavirus en geldt alleen voor nieuwe boekingen gemaakt na 28-04-2020 met aankomst tot 31-12-2021.

Als je beroep wilt doen op de garantieregeling, neem dan rechtstreeks contact op met de verhuurder. Deze gegevens vind je op de reserveringsbevestiging.

Wanneer je een goedkopere verblijfsperiode boekt, wordt het verschil niet geretourneerd en een eventueel duurdere periode komt voor jouw rekening.

De omboeking moet zo snel als redelijkerwijs mogelijk worden gedaan en het nieuwe verblijf moet binnen twaalf maanden plaatsvinden. 

Alles over annuleren en onze speciale annuleringsverzekering voor groepen

Heb je een groepsaccommodatie geboekt via deze website of telefonisch, dan is de boeking, na een akkoord door Groepen.nl, definitief. Dat wil zeggen dat de reservering direct in ons reserveringssysteem wordt vastgelegd en dat een gemaakte boeking ook niet meer zonder kosten kan worden gewijzigd of geannuleerd. De meeste verhuurders hanteren de annuleringsvoorwaarden van de HISWA-RECRON

De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn hebben van 14 dagen maakt een uitzondering voor diensten betreffende logies en vervoer te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Het herroepingsrecht is derhalve niet van toepassing op alle diensten van groepen.nl

Heb ik een reis en/of annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering voor je groep (groepsannuleringsverzekering) is wel verstandig, tenslotte is het bij iedere groep denkbaar dat je moet annuleren omdat er 1 of meer groepsleden iets naars is overkomen.

Een reisverzekering is niet echt nodig in Nederland, tenzij je dure spullen meeneemt. Een reisverzekering kun je bij een bank of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten.

Hoe kan ik een groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Je kunt een annuleringsverzekering voor je groep direct bij de boeking afsluiten door deze aan je boeking toe te voegen of tot 5 dagen nadat je de boeking hebt gemaakt.
Klik hier als je deze groepsannuleringsverzekering alsnog wil afsluiten. Je dient tevens binnen 5 dagen een volledige namenlijst van alle deelnemers aan deelnemersoverzicht@recreatieverzekeringen.nl deelnemerste verstrekken.

Kan ik de reservering annuleren?
Indien je bij ons hebt aangegeven een bepaalde accommodatie te boeken, dan geldt deze mondelinge toezegging als een definitieve boeking van de desbetreffende accommodatie. Ben je genoodzaakt deze te annuleren? Dan moet je dit schriftelijk aan ons meedelen. De hieraan verbonden administratiekosten bedragen € 49,-.
Voor de overige gevolgen van annulering verwijzen wij je naar de voorwaarden welke van toepassing zijn op de desbetreffende accommodatie.

Wat houdt een groepsannuleringsverzekering in?
Als je het uitstapje naar de groepsaccommodatie af moet zeggen of moet afbreken (bijvoorbeeld vanwege ziekte), dan moet je in de meeste gevallen toch de afgesproken huursom betalen. Ook kan het gebeuren dat de vakantie voor een of meerdere personen van de groep niet door kan gaan. In deze situatie biedt de annuleringsverzekering voor groepen en gezelschappen financiële zekerheid. Indien de reden van de annulering onder de dekking valt, wordt het (vooruitbetaalde) bedrag aan je vergoed. Je kunt zowel per persoon of met de hele groep aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Wij bieden je de mogelijkheid tot het afsluiten van een speciale Groepsannuleringsverzekering. De kosten hiervoor worden als volgt berekend: 5,5% van de huursom + € 4,24 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

 

 Algemene voorwaarden Annuleringsverzekering

 Recron voorwaarden Groepsaccommodatie

Verzekeringskaart groepsannuleringsverzekering