Annuleren & Verzekeren

Alles over annuleren en onze speciale annuleringsverzekering voor groepen

Heb je een groepsaccommodatie geboekt via deze website of telefonisch, dan is de boeking, na een akkoordbevestiging door Groepen.nl, definitief. Dat wil zeggen dat de reservering direct in ons reserveringssysteem wordt vastgelegd en dat een gemaakte boeking ook niet meer zonder kosten kan worden gewijzigd of geannuleerd. In de algemene voorwaarden zijn ook de annuleringsvoorwaarden opgenomen.

De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn hebben van 14 dagen maakt een uitzondering voor diensten betreffende logies en vervoer te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Het herroepingsrecht is derhalve niet van toepassing op alle diensten van Groepen.nl.

Heb ik een reis en/of annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering voor je groep (groepsannuleringsverzekering) is wel verstandig, tenslotte is het bij iedere groep denkbaar dat je moet annuleren omdat er 1 of meer groepsleden iets naars is overkomen.

Een reisverzekering is niet echt nodig in Nederland, tenzij je dure spullen meeneemt. Een reisverzekering kun je bij een bank of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten.

Hoe kan ik een groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Je kunt een annuleringsverzekering voor je groep direct bij de boeking afsluiten door deze aan je boeking toe te voegen of tot 5 dagen nadat je de boeking hebt gemaakt.
Klik hier als je deze groepsannuleringsverzekering alsnog wil afsluiten. Je dient tevens binnen 5 dagen een volledige namenlijst van alle deelnemers aan te verstrekken via deze link.

Kan ik de reservering annuleren?
Indien je bij ons hebt aangegeven een bepaalde accommodatie te boeken, dan geldt deze mondelinge toezegging als een definitieve boeking van de desbetreffende accommodatie. Ben je genoodzaakt deze te annuleren? Dan gelden de annuleringsvoorwaarden en moet je dit schriftelijk aan ons meedelen. Naast de kosten voortkomend uit de annulering rekenen wij administratiekosten ter hoogte van € 69,-.
Voor de overige gevolgen van annulering verwijzen wij je naar de voorwaarden welke van toepassing zijn op de desbetreffende accommodatie.

Wat houdt een groepsannuleringsverzekering in?
Als je het uitstapje naar de groepsaccommodatie af moet zeggen of moet afbreken (bijvoorbeeld vanwege ziekte), dan moet je in de meeste gevallen toch de afgesproken huursom betalen. Ook kan het gebeuren dat de vakantie voor een of meerdere personen van de groep niet door kan gaan. In deze situatie biedt de annuleringsverzekering voor groepen en gezelschappen financiële zekerheid. Indien de reden van de annulering onder de dekking valt, wordt het (vooruitbetaalde) bedrag aan je vergoed. Je kunt zowel per persoon of met de hele groep aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Wij bieden je de mogelijkheid tot het afsluiten van een speciale Groepsannuleringsverzekering. De kosten hiervoor worden als volgt berekend: 5,5% van de huursom + € 3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

 Algemene voorwaarden Annuleringsverzekering
 Algemene voorwaarden Groepen.nl
 Verzekeringskaart groepsannuleringsverzekering

To top