Groepsaccommodaties in Drenthe

Een vakantie of weekendweg in een vakantiehuis in Drenthe?

Als je de naam Drenthe hoort, denk je waarschijnlijk aan de uitgestrekte bossen en heidevelden waar je urenlang kunt ronddwalen zonder iemand tegen te komen. Maar misschien leg je ook wel meteen de link met de eeuwenoude hunebedden die overal in Drenthe terug te vinden zijn. Je kunt paardrijden om vervolgens lekker uit te rusten op één van de terrasjes in de gezellige dorpjes. Drenthe is de perfecte provincie om even heerlijk in een accommodatie te ontspannen.

Drentse natuurgebieden

In Drenthe is veel te ontdekken en de omgeving stroomt over van de mooie natuur. Het Doldersummerveld kleurt in de nazomer helemaal paars, waardoor het lijkt alsof je in Frankrijk op vakantie bent. In het Mantingerveld en het Sleenerzand is het heerlijk wandelen en fietsen. 

De leukste bezienswaardigheden tijdens een vakantie of weekendje weg in Drenthe

Drents Museum
Het Drents Museum, geopend in 1854, is een van de oudste musea van Nederland en hét museum voor Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935. Het beroemde meisje van Yde ligt hier, evenals de 6e-eeuwse muntschat die in het voorjaar van 2014 in Drenthe is gevonden. En wat dacht je van de oudste boot ter wereld? Kortom, hou je van archeologie, dan is dit museum zeker een bezoek waard.

Wildlands Adventure Zoo
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op de nieuwe locatie kun je drie verschillende werelden ontdekken met een uiteenlopend klimaat. Jungola is de jungle met veel groen, touwbruggen, een boottocht en olifanten, slingerapen en vlinders. Serenga is de savanne. Ga hier op safari en ontmoet giraffen, leeuwen, bavianen en stokstaartjes. In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberen en pinguïns rond.

Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet je op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Herinneringscentrum kamp Westerbork
Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

Toch niet naar Drenthe? Bekijk de andere vakantiehuizen in Nederland

 

               

 

Copyright 1993 - 2018 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts