Groepsaccommodaties in Klijndijk

Maak je keuze simpeler

Filteren

Klijndijk is een dorp in de gemeente Borger-Odoorn met ruim 800 inwoners. Klijndijk ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van het Valtherbos. Door zijn ligging langs de N34 is het dorp goed bereikbaar. Klijndijk had een openbare basisschool genaamd ’t Schienvat (De Lantaren), maar deze werd in augustus 2013 wegens een dalend aantal leerlingen gesloten. Behalve een restaurant heeft Klijndijk geen eigen voorzieningen en is volledig aangewezen op Odoorn of Emmen, waar het tussenin ligt.

Klijndijk is een ontginningsdorp, genoemd naar Jasper Klijn uit Smilde, die omstreeks 1850 het initiatief nam tot de aanleg van het Oranjekanaal. Dit kanaal, dat van Smilde naar Klazienaveen loopt, werd aangelegd om het Eeserveen, het Odoornerveen en de venen bij Emmen te ontginnen. Klijndijk ligt aan een zijtak van dit kanaal: de zogenaamde Odoornerzijtak.

Stichting Dorpsfeest Klijndijk organiseert vijfjaarlijks een dorpsfeest. De stichting dateert van 1995, het dorpsfeest wordt echter al georganiseerd vanaf 1980. De aanleiding toentertijd was het 50-jarige jubileum van de openbare basisschool ’t Schienvat. Het dorpsfeest, in de maand juni, kent tot op heden een vrij traditioneel programma, te weten: Vrijdagavond een optocht door het dorp, een playbackshow en als afsluiting een dansavond met live muziek (feestavond met name voor de dorpsbewoners); Zaterdag overdag allerlei (sportieve) activiteiten en ’s avonds een knallend feest met live band (feestdag voor de regio); Zondagmiddag, ter afsluiting, een braderie met muzikale omlijsting en andere activiteiten (feestmiddag voor de regio).

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top