Groepsaccommodaties in Friesland

Maak je keuze simpeler

Filteren

  • Groepsaccommodaties aan het water
  • Van 6 tot 80 personen
  • Actief of ontspannen weekendje weg

Groepsaccommodaties in Friesland aan het water

Friesland roept prachtige verhalen op over de Elfstedentocht, fierljeppen, kaatsen, ringrijden in Friese sjezen of skûtsjesilen. Maar Friesland is meer. Véél meer! Friesland is ook een plek vol fleurige verrassingen. Je kunt er fietsen, wandelen, bootje varen op de rimpelloze meren of gezellig winkelen in de elf steden tijdens je weekendje weg in een groepsaccommodatie in Friesland. Het Friese landschap is zeer gevarieerd. Van bossen, heide, meren en riviertjes tot prachtige Waddeneilanden en pittoreske stadjes en dorpjes.

Friesland is historisch de aanduiding voor het kustgebied van het huidige Nederland tot en met de Weser in het huidige Duitsland. Een groepsaccommodatie in Friesland aan het water vind je hier dan hier meer dan genoeg, Vanaf ongeveer 1500 wordt Friesland in een Nederlandse context vooral de aanduiding voor de huidige provincie Friesland. De Friezen staan bekend als een trots volk en laten je hier dan ook altijd thuis voelen.

Friese lekkernijen

Tijdens je weekendje weg in een groepsaccommodatie in Friesland moet je natuurlijk de Friese lekkernijen en specialiteiten proeven, zoals de Oranjekoek. De oranjekoek is op de bakplaat gebakken koek, versierd met roze glazuur, toefjes botercrème of slagroom en reepjes gekonfijte sinaasappelschil. Hmm, heerlijk… en nog een extra reden om te kiezen voor een groepsaccommodatie in Friesland toch?

Mogelijkheden tijdens je weekendje weg in Friesland

Op Groepen.nl vind je een gevarieerd aanbod van groepsaccommodaties in Friesland. Van vakantieboerderijen tot een luxe vakantievilla aan zee. Je vindt hier ongetwijfeld het juiste vakantiehuis in Friesland voor een weekendje weg met je familie, vrienden of sportgroep. In het Friese Merengebied zijn er volop mogelijkheden tot watersport. Liever iets meer ontspannen? Kies dan voor een groepsaccommodatie aan het IJsselmeer en kom tot rust aan het water. Maar er is nog meer keuze! Bekijk daarom snel ons aanbod groepsaccommodaties in Friesland.

De leukste bezienswaardigheden tijdens een vakantie of weekendje weg in Friesland

Princessehof
Het Princessehof is een toonaangevend museum op het gebied van keramiek. De vaste collectie van het museum is zeer divers. De verzameling Aziatisch keramiek is zelfs internationaal befaamd.

Afsluitdijk
De Afsluitdijk, die Noord-Holland met Friesland verbindt, is een beroemde dijk. Misschien wel de beroemdste van Nederland.

Waddeneilanden
Hier ervaar je echt het ‘eilandgevoel’. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben alle vijf hun eigen karakter en charmes.

To top