5 verrassende locaties voor een geslaagd vriendenweekend

Maak je keuze simpeler

Filteren

Laat Maastricht je verbazen

We trappen deze top 5 graag af met één van de oudste steden van ons land: Maastricht. Waar je ook naar op zoek bent, deze stad biedt altijd uitkomst. Natuur, cultuur, een solextour of een actievere middag paintballen. Deze provinciehoofdstad voorziet in iedere behoefte. Haar sfeervolle binnenstad en vele historische gebouwen zorgen ervoor dat iedereen zijn ogen uitkijkt. De stad ligt voor vele bovendien niet echt om de hoek, waardoor de trip al snel een internationaal tintje krijgt.

Waar kun je een actieve dag beter vervolgen dan op het befaamde Vrijthof, waar haast meer terrasjes te vinden zijn dan je kunt tellen. Vanuit daar liggen veel restaurants en andere uitgaansgelegenheden op loopafstand.

Sta je de volgende morgen fit op of poets je graag een kleine kater weg, een rondvaart op de maas is altijd een goed idee. Dit is bovendien een geschikte manier om een groot gedeelte van de stad te ontdekken. Bezienswaardigheden als de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouwe en het Dinghuis niet mogen niet ontbreken op de route.

Slapen is mogelijk in één van de vele hotels die de stad rijk is, of in één van onze groepsaccommodaties te Maastricht Al met al is een weekend eigenlijk te kort om heel Maastricht te zien. Wellicht dat voor volgend jaar een vriendenweek een beter idee is?

Bourgondisch Breda laat zich gelden

Breda staat met recht bekend als de gezelligste stad van Nederland. Doe je er navraag bij de lokale bevolking zal zelfs de term ‘gezelligste stad van Nederland’ je om de oren vliegen. De vele terrassen op en rondom de grote markt en het bruisende uitgaansleven hebben hier onmiskenbaar een groot aandeel in. Voor die paar uurtjes slaap die je pakt, huur je met gemak hotelkamers of een ander slaapverblijf in de directe omgeving.

Tijdens een weekend in Breda is het maar moeilijk te ontsnappen aan de Bourgondische aspecten die de stad haar pure karakter geven. Maar als we hier vermelden dat alles om eten en drinken draait doen we Breda echter zwaar tekort. Alleen al de binnenstad biedt legio aan andere mogelijkheden om voor vermaak te zorgen. Zo kunnen Kunst- en cultuurliefhebbers hun hart ophalen in het lokale MOTI museum en zitten muziekliefhebbers zitten helemaal goed in de Mezz, waar ieder weekend aansprekende namen en aanstormend talenten optreden.

Verschillen de smaken enigszins binnen de vriendengroep en is het moeilijk kiezen? Bezoek ze dan gewoon allebei. Zitten jullie liever rustig in het zonnetje met een lekker drankje in de hand terwijl de halve stad voorbijschiet? Stap dan aan boord van een luxe sloep en bekijk de stad vanaf de singel.

Verzekerd zijn van een gastvrij ontvangst? Dan is de keuze snel gemaakt en Breda the place to be!

Verdwalen in Middelburg inclusief groepsaccommodatie aan zee

De tweede provinciehoofdstad in het rijtje. Zeker als je er nog nooit geweest bent is deze stad een verademing. Alleen al in de binnenstad zijn 1100 rijksmonumenten te vinden en, in de pittoreske straatjes is het gemakkelijk verdwalen. Het bezoeken van de haven van Middelburg en het beklimmen van de abdijtoren misstaan niet bovenaan de must do lijstjes, een schitterend uitzicht is jullie gegarandeerd.

Is jullie gevoel voor timing uitstekend? Dan kan het zomaar zijn dat je met de neus in de boter valt en de veelgeprezen mosselfeesten er op dat moment worden georganiseerd. Op actieve dagen waarop goed gegeten wordt, moet ook goed gedronken worden. Ook in Middelburg een tot in de vroege uurtjes ruime keuze aan gezellige horecagelegenheden. Halverwege de nacht ploft alles en iedereen met hetzelfde gemak in bed in één van de lokale hotels.

Overdag opgaan in het bruisende Middelburg en ’s avonds uitwaaien aan de kust. Dat is één van de aspecten die Middelburg tot een ‘one of a kind’ locatie maken, voor een geslaagd vriendenweekend. Gaan jullie graag een keer voor een andere aanpak? Bekijk dan de beschikbare groepslocaties aan zee en laat je meevoeren door dit unieke stukje Zeeland.

Ga helemaal op in Haarlem

Alsof we het erom doen, hierbij de volgende provinciehoofdstad in onze top 5. Ditmaal die van Noord – Holland. Shoppen, eten, drinken, of wat cultuur snuiven in diverse musea. Op al deze gebieden is het aanbod wederom aanzienlijk. Haarlem is naast haar kerkjes en pleinen ook zeer geliefd vanwege haar beroemde velden vol bloembollen. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers van over de hele wereld op af.

Dankzij haar ligging staat de stad ook wel bekend als het kleine broertje van Amsterdam. Hetgeen niet wil zeggen dat het er niet net zo leuk aan toe kan gaan. Hoewel slapen in mannenweekenden als deze ernstig overschat wordt, ook op dit vlak keuze te over. Van knusse hotelletjes in het centrum tot ruimere accommodaties net buiten de stad, je hebt zo een unieke slaapplek gevonden.

Laat je gaan in Leiden

Als afsluiter van deze lijst een veelzijdige studentenstad welke zich uitstekend leent voor een weekendje weg in Nederland. Naast de inmiddels ‘gebruikelijke’ en bij bovenstaande steden veel benoemde mogelijkheden op het gebied van cultuur, horeca en activiteiten heeft Leiden ook zeker haar populaire Unique Selling Points. Bijvoorbeeld het Naturalis Museum of het Rijksmuseum voor Oudheden.

Na het nuttigen van een fijne en betaalbare maaltijd, geniet je later op de avond met hetzelfde gemak van het theater of de bioscoop. Klinkt dit allemaal net iets te braaf? Ontdek dan tot in de late uurtjes wat Leiden tot een studentenstad bij uitstek maakt. Meezingen met de smartlappen in een grote kroeg of toch dansen in een discotheek. Wanneer die keuze te moeilijk blijkt kan er altijd nog om getost worden.

Boek jullie vriendenweekend nu direct!

Wat ons betreft is ieder van deze steden meer dan de moeite waard en zitten jullie voor de komende 5 jaar meer dan gebakken. Prikkelt het idee van slapen aan het strand nog steeds na? Klik dan hier om direct een vakantiehuisje huren in Zeeland of in een van onze andere locaties.

PS: wij zien het jaarlijkse kaartje graag op de mat vallen

To top