Groepsaccommodaties in Meppen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Meppen is een dorp in de gemeente Coevorden met ongeveer 400 inwoners. Het dorp ligt in het noordwesten van de gemeente Coevorden, ten noorden van Oosterhesselen en ten westen van Aalden. Het dorp grenst aan het bos De Mepperdennen en het jeneverbesgebied De Palms. Het kleine aantal huizen ligt dicht rond het centrum van Meppen in de inham van een klein stukje bos. Daaromheen zijn vooral weilanden te vinden en al snel kunnen de nabij liggende plaatsen – zoals Aalden en Zweeloo – bereikt worden.

Voordat de plaats ontstond, werd het gebied waarin het ligt al bewoond. De oudste sporen daarvan zijn van zo’n 5000 jaar v.Chr. Men vond onder meer bij Meppen mesjes om dierenhuiden te bewerken. Ook is er een bronzen emmer uit de bronstijd gevonden. Veel later in de geschiedenis, in de Middeleeuwen was Meppen de eerste echte kern van bewoning in het gebied. Toch is de oudste vermelding van Meppen zelf als plaatsnaam pas van 1335, terwijl een aantal andere plaatsen, die later zijn ontstaan, eerder werden genoemd.

Er zijn in Meppen twee inschrijvingen in het rijksmonumentenregister te vinden. Eén hiervan is Boerderij de Prakkehof uit 1699, waar een winkelmuseum in gevestigd is. Het tweede rijksmonument in Meppen betreft een archeologisch monument: Urnenveld.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top