Groepsaccommodaties in Gasselterboerveen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Gasselterboerveen is een buurtschap in de gemeente Aa en Hunze. De buurtschap ligt ten noordwesten van Gasselternijveen aan de weg naar Gieterveen. Anders dan Gasselternijveen dat langs een wijk groeide, is Gasselterboerveen een wegdorp van ongeveer twee kilometer lange randveenontgining.

De naam Gasselterboerveen verwijst naar de boeren van Gasselte. De venen langs de Hunze waren eigendom van de marke van Gasselte. In 1662 werd een deel van het veencomplex door de marke verkocht aan Groningse verveners, dat werd Gasselternijveen. Een deel bleef eigendom van de boeren van Gasselte en stond sindsdien bekend als Gasselterboerveen.

Gasselterboerveen telt één inschrijving in het rijksmonumentenregister, dit betreft een boerderij met een achterbaander uit circa 1880. In de (directe en verdere) omgeving van het dorp Gasselterboerveen treft men vooral stukken landbouw grond aan. Even verderop kan vervolgens de Oostermoersche Vaart (ook wel Hunze genoemd) gevonden worden. Meer ten zuiden van het dorp kunnen ook nog kleine bosoppervlakten gevonden worden, dicht tegen de N378 aan.

In Gasselterboerveen kan de Blauwe Bessen Boerderij gevonden worden, met bessenkweek, een boerderijwinkel, recepten en sinds kort ook een boerderijmarkt. Voorheen werd dit altijd georganiseerd door de Oostermoerse Vrouwen, maar sinds zij gestopt zijn probeert de Blauwe Bessen Boerderij deze organisatie van de boerderijmarkten over te nemen.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top