Groepsaccommodaties in Zwiggelte

Maak je keuze simpeler

Filteren

Zwiggelte is een esdorp in de provincie Drenthe, behorend tot de gemeente Midden-Drenthe. Het dorp ligt ten noordwesten van Westerbork en heeft ongeveer 300 inwoners in de kern en 420 inwoners inclusief de buitengebieden. Zwiggelte ligt op de Drenthse Hooglanden en is een actief dorp op gebied van ondernemen en recreatie in het dorp en haar directe omgeving.

Zwiggelte ligt centraal ten opzichte van onder andere de radiosterrenwacht in Hooghalen, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Museumdorp Orvelte met onder andere schaapskooi, Noorderdierenpark Emmen, Kabouterland Exloo, Openluchtmuseum ‘Ellert en Brammert’ in Schoonoord, Bezoekerscentrum Nationaal Park Dwingelerveld, Nationaal Hunebed Informatiecentrum in Borger, De Sprookjeshof Tynaarlo en ’t Hoefijzer, een boerderij waar onder andere huifkartochten, men- en ruitervakanties te boeken zijn.

Zwiggelte wordt zelf vooral omgeven door weilanden en daarnaast zijn er ongeveer 1500 hectare aaneengesloten boswachterijen te vinden in te omgeving. Er zijn meerdere dagrecreatieterreinen midden in de omringende bossen en ook diverse uitgezette wandeltochten, ruiterroutes en fietsroutes. Een ruim aanbod van een- en meerdaagse evenementen zoals markten, festivals, muziek, theater, sport en tentoonstellingen wordt ook geboden in en rond Zwiggelte.

Grotere dorpen in de omgeving zijn onder andere Westerbork en Beilen. Het meer bebouwde gebied ligt ten zuiden van Zwiggelte en ten noorden van het esdorp liggen wat bosrijke gebieden met gehuchten, dorpen en gemeenschappen.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top