Groepsaccommodaties in Exloo

Maak je keuze simpeler

Filteren

Exloo – dat in het Drents Eksel wordt genoemd – is een karakteristiek esdorp in de gemeente Borger-Odoorn op de zandgronden van de Hondsrug, met ongeveer 2000 inwoners. In Exloo staat het gemeentehuis van de gemeente, dat maakt dat Exloo de hoofdplaats is van de gemeente Borger-Odoorn. Het is echter niet het grootste dorp van de gemeente.

Het kleine esdorp is en wordt uitgebreid met enkele nieuwbouwwijken en trekt tegenwoordig veel toeristen. Exloo biedt vele activiteiten zoals bezoekjes aan Kabouterland en een bijbehorend kinderdierenpark. Ook betreft horeca zijn er vele mogelijkheden in Exloo. Daarnaast zijn er jaarlijkse events zoals het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren en het Festival van Oude Ambachten.

Exloo telt vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder twee terreinen met een hunebed. De overige drie inschrijvingen betreffen boerderijen. Eén van deze boerderijen is het Bebinghehoes, dat werd vernoemd naar de familie Bebinghe die de boerderij in 1722 bouwde en erna bewoonde. Na een renovatie werd de boerderij ingericht als cultuurhistorisch streekmuseum, maar door lage bezoekersaantallen moest het museum sluiten in 2010. Tegenwoordig doet het pand dienst als spa- en wellnesscentrum.

Het landschap rond Exloo kenmerkt zich door essen, bossen (Boswachterijen Exloo en Odoorn, Hunzebos), heide (Molenveld) en veen (Zoersche Landen) en leent zich dan ook uitstekend voor wandel- of fietstochten.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top