Groepsaccommodaties in Anderen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Anderen ligt tussen Rolde en Eext, even ten zuiden van Anloo in het Nationaal landschap de Drentsche Aa en grenst aan het Balloërveld, een uitgestrekt heidegebied. Het dorp heeft ongeveer 250 inwoners.

In Anderen zijn, evenals in Drouwen, stenen vuistbijlen gevonden uit 60.000 v.Chr. Dit zijn de oudste bewijzen van bewoning in Drenthe. De plaats bestaat al zeker meer dan 600 jaar. Enkele gebinten van de boerderij aan het Hagenend 3 stamden uit 1385. De historische boerderij, een rijksmonument, brandde op 25 augustus 2011 volledig af.

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten. Leuke uitstapjes in de buurt zijn: Kabouterland, de Sprookjeshof, Orvelte, het Boomkroonpad, Verkeerspark Assen en verschillende musea en antiekboerderijen. Ook zijn er voldoende waterrecreatie mogelijkheden.

De plaats Anderen telt in totaal vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder een boerderij met woonhuis dat oorspronkelijk als zuivelfabriek werd gebouwd. De overige vier registraties gelden gebouwen die al oorspronkelijk gebouwd waren als boerderijen: twee boerderijen met achterbaander en aangebouwde schaapskooi, een boerderij met achterbaander onder rieten schilddak met wolfseind en een aparte aangebouwde schaapskooi.

Op fietsafstand van het dorp kunnen verder Het Dorp van Bartje in Rolde, Dorpsmuseum De Kluis in Eext, Pinetum Ter Borgh in Anloo, Jacobuskerk Rolde, Molen Rolde, Zwembad Hof van Saksen in Nooitgedacht, Galerie Drentsche Aa in Balloo, Hervormde Kerk in Anloo en de Molen Hazewind en Zwembad Zwanenmeer, beiden in Gieten gevonden worden.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top