Groepsaccommodaties in Kraggenburg

Maak je keuze simpeler

Filteren

Kraggenburg telt 1.500 inwoners en is het toeristische centrum van Noordoostpolder, Flevoland.

Het dorp ligt midden tussen prachtige bossen, woeste graslanden met hooglanders, boomgaarden en bollenvelden, dicht bij Vollenhove, Giethoorn en Nationaal Park Weerribben- Wieden.

Kraggenburg telt 5 groepsaccommodaties , een familiehotel, (natuur)kampeerterreinen en een jachthaven waar je kunt overnachten.

Het jaarlijkse muziek- en cultuurfestival Wildeburg trekt meer dan 14.000 bezoekers en is altijd in no-time uitverkocht.

In de bossen – ruim 1.000 hectare groot, ligt ook Werelderfgoed Waterloopbos. In de loop der jaren heeft de natuur hier de tientallen historische proefmodellen van nationale en internationale waterwerken overwoekerd, wat een spanningsveld oplevert tussen natuur en techniek.

Tien modellen worden gerestaureerd en de 200 meter lange betonnen Deltagoot is omgevormd tot een strak kunstwerk, waar de natuur opnieuw alle ruimte krijgt. 

Een ander fraai en enorm landschapskunstwerk  is ‘Pier+Horizon’ van kunstenaar Paul de Kort. Te vinden aan de polderdijk in het Zwarte Water. Natuurmonumenten organiseert regelmatig vaarexcursies naar Het Vogeleiland in het Zwarte Water, een beschermd vogelreservaat.

To top