Groepsaccommodaties in Beekbergen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Beekbergen is een dorp en voormalige gemeente in de gemeente Apeldoorn met ongeveer 4500 inwoners, waarvan drie vijfde in de kern van het dorp woont. Het dorp ligt op de rand van de Veluwe en wordt buiten de bebouwde kom gedomineerd door bossen in het zuidwesten en landbouwgrond in het noordoosten.

Centraal door de kern van Beekbergen loopt de Dorpstraat, waarlangs zich het merendeel van de winkels en horecagelegenheden bevindt. In de buurt van deze straat staat de Hervormde kerk, die uit de 15e eeuw stamt, met bijbehorende pastorie. De voorganger van deze kerk werd in de 11e eeuw gebouwd en heeft gezorgd voor het ontstaan van Beekbergen in deze eeuw. Deze Nederlands Hervormde kerk en zijn toren zijn geregistreerd als rijksmonument samen met (dienst)woningen en twee terreinen met grafheuvels. Ook is er nog een kerk van de Gereformeerde Gemeente Beekbergen, de Eben-Haëzerkerk, waarvan het gebouw stamt uit 1960.

Inmiddels ontvangt Beekbergen veel binnenlandse toeristen, mede door de ANWB die wandel- en fietspaden liet aanleggen en wegbewijzering liet plaatsen. De keuze in landschappen varieert van bossen, tot velden en heide in de omgeving van Beekbergen. Bovendien zorgde de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, die onder andere opereert vanaf Station Beekbergen, in 1975 voor de groei van het toerisme. Dit geldt ook voor de Veluwse Avondmarkt die rond dezelfde tijd werd opgericht en tegenwoordig wekelijks wordt georganiseerd in de zomermaanden.

In het dorp draait de Ruitersmolen, waar in de buurt ook het A-Ford Museum gevonden kan worden. Maar ook de modeltuinen van het Hoogeland en het kleinste oorlogsmuseum van Nederland zijn in Beekbergen de moeite waard. Voor verder vertier zijn op fietsafstand attracties als Paleis Het Loo, Apenheul en Julianatoren te vinden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top