Groepsaccommodaties in Berg en dal

Berg en Dal is een dorp in de gemeente Groesbeek. Inclusief buitengebied wonen er ongeveer 2000 mensen in het dorp. In de Romeinse tijd werd de sprengen in de omgeving van Berg en Dal benut voor de aanleg van het Romeinse aquaduct om de legioenplaats op de Hunerberg van water te voorzien.

Maak je keuze simpeler

Filteren

Berg en Dal kwam in trek bij toeristen in de tweede helft van de 19e eeuw. In 1869 werd het bekende hotel Groot Berg en Dal gebouwd naar een ontwerp van architect Cornelis Outshoorn, dat in 1971 werd gesloopt: er staat nu een gelijknamig appartementencomplex. Het dorp werd aangesloten op de Nijmeegse stoomtram in 1891. Er werden in deze tijd dan ook veel villa’s gebouwd in de omgeving van het dorp, waaronder huis Stollenberg (hiervan rest slechts het koetshuis) en Villa de Wychert (1907), beiden geregistreerd als rijksmonument. Enkele ervan zijn opgetrokken in chaletstijl. In sommige villa’s vestigden zich kloostergemeenschappen, bijvoorbeeld in Huyse de Uleput (montfortanen), Huis Herwarden (broeders van barmhartigheid van Sint-Joannes de Deo), De Kitselenberg (Dochters der Wijsheid).

Berg en Dal kreeg in 1927 een hulpkerk, die in 1947 parochiekerk werd. Later in 1966 werd een nieuw kerkgebouw opgetrokken naar ontwerp van architect J. Strik.

Bezienswaardigheden in het dorp zijn onder andere het Afrika Museum, amusementspark Park Tivoli en het Romeins aquaduct bij Berg en Dal.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top