Groepsaccommodaties in Didam

Maak je keuze simpeler

Filteren

Didam is een plaats met ongeveer 17000 inwoners in de gemeente Montferland in de Liemers. Op de plek waar nu Didam ligt, bevond zich al in de Romeinse tijd een Germaanse nederzetting. De omgeving van Didam werd bewoond door Chamaven.

In Didam is een actief verenigingsleven. De plaats staat bekend als schuttersplaats en telt zeven schutterijen en schuttersgilden, die alle in juli/augustus een schuttersfeest vieren in hun eigen dorp/buurtschap. Didam op stelten is een jaarlijks terugkerend evenement. Het stamt uit 1977, toen er een nieuw stationsgebouw werd geopend. Om dit te vieren werd de Spoorstraat afgesloten met slagbomen en werden er wedstrijden steltlopen gehouden waaraan ook burgemeester en wethouders deelnamen. Dit festijn is uitgegroeid tot een internationaal gebeuren. Mede door toevoeging van een grote jaarmarkt en andere activiteiten. Het wereldrecord op de 100 meter steltlopen stond van 1992 tot 2009 op naam van de Didammer Roy Luiking met 13.01 seconden.

In 1950 werd begonnen met de bouw van de markthal, bedoeld als veemarkt, maar tegenwoordig op vrijdag in dienst als warenmarkt. Verder zijn er evenementen als vlooienmarkt, kleindierenshow, concerten en kerstmarkt. Sinds 2007 is de markthal één van de 13 gemeentelijke monumenten in Didam. Ook telt Didam nog drie rijksmonumenten waaronder Korenmolen St. Martinus uit 1855.

Verder zijn er in Didam verschillende voorzieningen waaronder een zwembad, sportcentrum, winkelcentrum, Cool Nature Park en de Nevelhorst (waar ook de jaarlijkse Nieuwjaarsduik plaatsvindt).

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top