Groepsaccommodaties in Otterlo

Otterlo is een esdorp in de gemeente Ede, dat inclusief omliggend buitengebied ongeveer 2500 inwoners heeft. In 2005 werd het 1150-jarig bestaan van het dorp Otterlo gevierd.

Maak je keuze simpeler

Filteren

Op 1 januari 1812 werd Otterlo als zelfstandige gemeente van Ede afgesplitst. Onder deze gemeente vielen ook de dorpen Deelen en Harskamp en de buurtschappen Eschoten, Hoog-Baarlo, Mossel, Nieuw-Reemst, Oud-Reemst en Westeneng (bij Harskamp). Bij het kadaster is dit gebied nog steeds bekend als kadastrale gemeente Otterlo. Op 1 januari 1818 werd deze gemeente al weer bij Ede gevoegd.

Vlakbij Otterlo ligt het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ook bevindt zich hier één van de ingangen van dit park. Het in het park gelegen Kröller-Müller Museum, genoemd naar Helene Kröller-Müller, heeft een aanzienlijke collectie schilderijen van onder andere Vincent van Gogh, alsmede een gerenommeerde collectie beeldhouwkunst in het Beeldenpark van het Kröller-Müller Museum. Daarnaast bevindt zich in Otterlo het Nederlands Tegelmuseum en het Rode Kruismonument. Langs de Planken Wambuisweg richting Ede bevindt zich aan de rechterkant het Uitkijkpunt Valenberg.

De plaats Otterlo zelf telt acht gemeentelijke monumenten en twee rijksmonumenten: de Nederlands Hervormde kerk uit de 14e eeuw en een schaapskooi uit ca. 1850. Maar in het Nationaal Park De Hoge Veluwe staan nog eens zeventien rijksmonumenten die vallen onder de plaats Otterlo.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top