Groepsaccommodaties in Putten

Maak je keuze simpeler

Filteren

Putten is een plaats op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei, in de Nederlandse provincie Gelderland, en hoofdplaats van de gemeente Putten. De plaats telt ongeveer 21700 inwoners. Ten oosten en noordoosten van de plaats Putten ligt de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. Putten wordt in het zuiden en westen omringd door akkerland, dat onderdeel vormt van de noordoostelijke hoek van de Gelderse Vallei.

Het centrum van Putten wordt gekenmerkt door gevarieerd winkel- en horecagebied met op woensdagochtend een weekmarkt (een algemene warenmarkt). Elke tweede woensdag van oktober vindt traditiegetrouw de zogenaamde Ossenmarkt plaats. Dit is van oudsher een veemarkt, boeren kochten en verkochten er hun rundvee met de handjeklap-methode. Tegenwoordig is er nog slechts een enkel stuk vee te vinden op de Ossenmarkt, en is de markt veranderd in een braderie die jaarlijks veel bezoekers trekt. Elke avond, van maandag t/m zaterdag, luidt om 21.00 uur traditiegetrouw de papklok. Dit was in vroeger tijden het teken voor de landarbeiders dat hun werkdag erop zat, en dat ze naar huis konden om een bord warme pap te eten en vervolgens naar bed te gaan.

In Putten zijn twee musea te vinden: het Historisch Museum De Tien Malen en Museumboerderij Mariahoeve. Verder telt de plaats Putten zeventien rijksmonumenten, de gemeente Putten telt nog eens negentien gemeentelijke monumenten en tot slot telt de gemeente ook nog eens zeven oorlogsmonumenten.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top