Groepsaccommodaties in Arcen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Arcen vormt een van de kernen in de gemeente Venlo en ligt aan de Maas, waar wordt gebaggerd voor de winning van zilverzand. Het dorp trekt jaarlijks veel toeristen veel de variëteit aan activiteiten en wordt ook wel de toeristische parel van de Maasduinen genoemd.

De ligging biedt veel mogelijkheden tot ontdekking, waarna genoten kan worden van verschillende streekproducten op terrasjes in het dorp. Dit kan al wandelend of op een (gehuurde) fiets, maar dit kan ook met korte of langere rondvaart op de Maas of het Leukermeer. Jaarlijkse events zijn onder andere de Aspergermarkt in het voorjaar, de sfeermarkten in de zomer en het beroemde Scrooge festival in de winter. Daarnaast zijn er nog vele andere plaatsen de moeite waard om te bezoeken, zoals de prachtig gerenoveerde Kasteeltuinen (niet geopend in de winter), Graanbranderij de IJsvogel, De Hertog Jan brouwerij, Thermaalbad Arcen en Atelier Wilma Boscheri waar naast kunst verkoop ook gezien kan worden hoe kunst gerestaureerd wordt.

Aan de zuidkant van het dorp aan de Maaszijde bevindt zich een ruïne van een (riviertol-)toren met een overgebleven deel van de stadsmuur. Daarnaast houdt het dorp vele rijksmonumenten, meerdere met betrekking tot het Kasteel van Aren en zijn tuinen, maar ook resten van huizen en kloosters, een schanstoren, de Sint-Annakapel, de Wymarse Molen, het Lingsforst, de Kurversgraaf en de Petrus- en Pauluskerk staan op deze lijst.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top