Groepsaccommodaties in Klimmen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Klimmen – in het Limburgs Klumme genoemd – is een dorp in de gemeente Voerendaal met bijna 3500 inwoners. Tot 1982 was Klimmen een zelfstandige gemeente.

Tot de plaats Klimmen behoren ook de buurtschappen Barrier, Overheek en een gedeelte van Heek. Andere nabijgelegen gehuchten die administratief onder Klimmen vallen zijn Craubeek, Retersbeek, Termaar en Weustenrade. De meeste hiervan zijn rondom het dorp als linten langs de wegen gegroeid. Het dorp zelf is wel geconcentreerd bebouwd, de kerk is aan de rand van het dorp gelegen en vormt vanuit Heerlen de hoofdentree.

De Sint-Remigiuskerk stamt uit de 11e eeuw en de toren uit de 14e eeuw. Het huidige romaanse karakter van de kerk is voor het grootste deel het resultaat van de restauratie die van 1904 tot 1906 uitgevoerd werd. Overige interessante bezienswaardigheden zijn het Heilig Hartbeeld aan de Klimmenderstraat-Vrijthof, het Oude gemeentehuis aan de Klimmenderstraat en het Pand aan het Vrijthof. Het Pand aan de Vrijthof en de Sint-Remigiuskerk zijn twee van de zestien inschrijvingen in het rijksmonumentenregister dat Klimmen telt. Overige rijksmonumenten zijn onder andere een spoorbrug, een overhekermolen en meerdere boerderijen en woonhuizen.

Door Klimmen lopen de beide varianten van de Mergellandroute en doen hier de beklimming bij het bungalowpark “Hellebeuk”. De wandelroute Klimmenderwijs gaat door Klimmen en zijn buurtschappen.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top