Groepsaccommodaties in Roggel

Maak je keuze simpeler

Filteren

Roggel is een kerkdorp in Midden-Limburg in Nederland met circa 4200 inwoners. Het behoort sinds 2007 bij de gemeente Leudal. Daarvoor maakte het na de gemeentelijke herindeling van 1991 deel uit van de gemeente Roggel en Neer. Voordien was het een zelfstandige gemeente.

Roggel heeft zoals de meeste Limburgse dorpen een meerderheid van katholieken. De rooms-katholieke Sint-Petruskerk is de enige kerk van het dorp. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bliezen de Duitsers de torenspits van de kerk op. Begin 2012 is de kerk een periode gesloten geweest om de authentieke muurschilderingen te restaureren.
De Roggelse parochie staat sinds 1 september 2010 met de parochies van Heibloem en Neer onder leiding van dezelfde pastoor. Jaarlijks wordt er op Hemelvaartsdag een motorzegening gehouden door de pastoor. De lokale pastoor zegent ook koeien en eindexamenkandidaten.

De Sint-Petruskerk staat samen met de Sint-Petrus molen (uit 1901) ingeschreven als de twee rijksmonumenten van Roggel. De Sint-Petrus molen is een rondstenen beltmolen, met als functie het bewerken van koren. De inrichting bestaat uit onder meer twee windgedreven koppel maalstenen. De Sint-Petruskerk werd oorspronkelijk gebouwd in 1447, waarvoor een oudere kerk (12e eeuw) werd afgebroken. Het heeft een barok hoogaltaar uit de 18e eeuw. Hiernaast telt Roggel nog eens zes gemeentelijke monumenten.

In Roggel bestaat een levendig jongerenwerk. Zo wordt er door de Jongerenwerkgroep Roggel, kortweg JWG Roggel genoemd, elk jaar de Kerstsessie (op eerste kerstdag) georganiseerd. Verder is er een maandelijkse jeugddisco in het SJOR-gebouw georganiseerd door de commissie “Energy”. Daarnaast wordt er door KVW Roggel elke zomervakantie de zogenoemde KVW-week gehouden.

Viermaal per jaar is er markt in het centrum van Roggel. Hiervan is de zomerse Tirolermarkt, die tegelijk wordt gehouden met het (gratis) Tispelpop, waarschijnlijk de drukst bezochtste. Hamerslagdag is een smedentreffen in bourgondische sfeer op het terrein bij wind- en motormaalderij Sint Petrus.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top