Groepsaccommodaties in Slenaken-heijenrath

Maak je keuze simpeler

Filteren

Heijenrath (in het Limburg: Heieret) is een gehucht dat ligt in het zuidelijkste deel van de Nederlandse provincie Limburg met ongeveer 125 inwoners. Het gehucht is gelegen in de gemeente Gulpen-Wittem, boven op een heuvelplateau, het Plateau van Crapoel, tussen Slenaken in het Gulpdal ten westen en Epen in het Geuldal ten oosten. Heijenrath wordt door sommigen nog steeds geteld als één van de drie buurtschappen die bij Slenaken horen (samen met Beutenaken en Schilberg). De afstand naar Slenaken is ongeveer één kilometer.

Het gehucht is vooral bekend omdat het gelegen is bovenaan de Loorberg, een van de zwaarste en langste beklimmingen in de wielerklassieker Amstel Gold Race. Deze berg wordt tijdens de wedstrijd meerdere malen beklommen.

In het gehucht staat aan een kruispunt van wegen de Mariakapel Heijenrath. Deze kapel uit 1875 is één van de twee rijksmonumenten die Heijenrath telt, samen met een langgerekte hoeve met haakse vleugel uit de eerste helft van de 19e eeuw.

Het gehucht Heijenrath bestaat uit een kleine kern van bewoning, omringd door weilanden. In de omgeving van Heijenrath liggen verschillende hellingbossen. In het westen ligt het Groote Bosch, in het zuiden het Roebelsbos, in het zuidoosten het Onderste Bosch en in het oosten De Molt.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top