Groepsaccommodaties in Weert

Maak je keuze simpeler

Filteren

Weert (in het Limburgs Wieërt) is een stad in de Nederlandse provincie Limburg en de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente. De gemeente Weert grenst aan Noord-Brabant en België, daarom wordt de stad ook wel ‘de poort van Limburg’ genoemd. Weert kreeg stadsrechten in 1414 en heeft tegenwoordig bijna 50000 inwoners.

Door grondige saneringen in de decennia na de Tweede Wereldoorlog heeft de oude stadskern een grondige metamorfose ondergaan. Dat neemt niet weg dat er nog het een en ander te zien is in Weert, waaronder de Sint-Martinuskerk (die voorkomt in de top 100 van belangrijkste monumenten in Nederland), het klooster van de Zusters Birgittinessen in de Maasstraat, De Paterskerk en het Gemeentemuseum de Tiendschuur. Ook zijn er verschillende molens te vinden in de omgeving van de stad waaronder de Sint Anna in Weert zelf.

Zoals het een stad van een dergelijke grootte beaamt en als verzorgingsstad van een verzorgingsgebied waarin bijna 100.000 mensen wonen wordt Weert ook vaak gezien als uitgaanscentrum. Hoewel Weert geen mega-disco’s heeft komt er ieder weekend toch menig jongere naar Weert om daar uit te gaan. Vrijwel al het uitgaansleven voor jongeren is gesitueerd rondom één plein. Alle belangrijke disco’s en cafés liggen namelijk rond het plein de Oelemarkt. Maar ook op het plein zelf worden in de zomermaanden buitenactiviteiten gehouden voor jongeren. Er is een bewaakte fietsenstalling op loopafstand en verder is er rondom het plein in het weekeinde politiebewaking aanwezig. Maar buiten disco’s en cafés is zijn er ook veel restaurants gevestigd in Weert. Er is hierin een breed aanbod van restaurants, van eenvoudig maar wel gezellig tot toprestaurants. Verder liggen er in Weert ook enkele ijssalons en andere zaken waarin lekkernijen verkocht worden. Ook is het mogelijk om naar de bioscoop of het theater te gaan in Weert.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top