Groepsaccommodaties in Ysselsteyn

Maak je keuze simpeler

Filteren

Ysselsteyn is een dorp in de gemeente Venray in de provincie Limburg. Het dorp werd genoemd naar zijn ontwerper, Hendrik Albert van IJsselsteyn, minister van Landbouw (1918-1922). Het is een van de grotere kerkdorpen van Venray en ligt in het hart van de Peel op de grens met Limburg en Brabant. Het dorp werd gesticht in 1921.

Ysselsteyn telt ongeveer 30 verenigingen. Veel buurtverenigingen zijn ontstaan vanuit carnavalsactiviteiten. S.V. Ysselsteyn (voetbal/korfbal) en T.V. Ysselsteyn (tennis) zijn de grootste sportverenigingen en spelen een belangrijke rol in de Ysselsteynse gemeenschap.

Bij het dorp Ysselsteyn bevindt zich een 30 hectare grote militaire begraafplaats voor ruim 30000 Duitse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Een deel daarvan was eerder elders begraven, maar nadien herbegraven in Ysselsteyn zodat daar nu de enige Duitse militaire begraafplaats in Nederland is. Daarnaast zijn er 85 graven van Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Deze militairen zijn in België of Frankrijk gesneuveld (Nederland was tijdens de Eerste Wereldoorlog neutraal) waarna ze via de Maas in Nederland zijn terechtgekomen.

De plaats Ysselsteyn telt in totaal dertien inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Hieronder vallen veel kazematten (K30 tot en met K39, allen uit 1939-1940), een archeologisch monument (een terrein met een vuursteenvindplaats uit het mesolithicum) en een wal uit 1939.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

To top