Groepsaccommodaties in Alphen

Alphen is een dorp in de gemeente Alphen-Chaam en ligt tegen de Vlaamse grens aan. Het leeft vooral van landbouw en toerisme en bezit een bescheiden bedrijventerrein. Alphen ligt op een dekzandrug en prehistorische vondsten in de omgeving duiden op vroege bewoning van deze streek: tot 2000 á 3000 voor Christus.

Een interessante bezienswaardigheid is Café ’t Raedthuys, dat uit 1645 stamt en oorspronkelijk een langgevelboerderij was die vele functies vervulde (onder andere woonhuis). Later werd er het verdiepingshuis en fungeerde als raadhuis, maar sinds de bouw van het nieuwe raadhuis is het omgebouwd tot café in 1979 met resterende delen van het originele interieur. Verder staat in Alphen onder andere de Heilige Willibrorduskerk (met laatgotische toren uit 1500), een voormalig klooster uit 1864 dat nu een café-brasserie huisvest, een voormalige noodkerk (nu buurthuis), Barbarakapel, bronzen beeld van een Belhamel, Pestkerkhof en een grafheuvel uit 2500 voor Christus. Ook is er een Oudheidkundig Streekmuseum, een weekmarkt, een natuurbad, een visvijver en cultureel centrum.

Verder bestaat het grondgebied van Alphen voornamelijk uit naaldbos en heide-ontginning, maar richting het noordwesten zijn ook de Chaamse bossen en wat heiderestanten te vinden. Meer naar het oosten zijn natuurgebieden Ooijevaarsnest en de Regte Heide te vinden en ook het landgoed De Hoevens. Wandelen en fietsen is dus op veel terreinen mogelijk.

In de omgeving van de gemeente Alphen-Chaam bevinden zich ook vele bekende attractieparken zoals de Efteling, Safari- en speelland Beekse Bergen en Bobbejaanland.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

Filteren

To top