Groepsaccommodaties in Huizen

Huizen is een plaats en gelijknamige gemeente in het Gooi. De totale gemeente telt ruim 41000 inwoners en de bevolking is relatief jong. Huizen kreeg in de 14e eeuw zijn naam, omdat het - zoals de overlevering wil - het eerste dorp was in het Gooi dat stenen huizen had. Het overwegend protestantse Huizen is de snelst groeiende gemeente van het Gooi, met ook de snelst groeiende bedrijvigheid.

Het dorp Huizen is bekend als voormalig vissersdorp, hoewel pas aan het eind van de 17e eeuw de visserij één van de hoofdmiddelen van het bestaan werd. Daarvoor waren vooral landbouw en huisnijverheid belangrijke levensbronnen.

Huizen had een zeer kenmerkende klederdracht met een grote witte oorijzer-staartmuts, die op zondag werd gedragen en vroeger ook op uitgaansdagen. Ook kende Huizen een eigen dialect. Tegenwoordig kunnen de kledij en het dialect enkel nog worden waargenomen door ouderen en soms bij toneelstukken van de Huizer toneelvereniging Ontwaakt.

Enkele bezienswaardigheden in Huizen zijn onder andere de Tafelberg, de Nederlands Hervormde Kerk, de Dutch Mountain en het tolhuisje. In totaal telt Huizen 40 rijksmonumenten, 92 gemeentelijke monumenten en twee oorlogsmonumenten.

Op het gebied van recreatie zijn er diverse mogelijkheden in de bossen en heide rondom Huizen. In de bossen is één van de oudste openluchtzwembaden van 't Gooi gevestigd, te weten: 'Zwembad de Sijsjesberg'. Het zwembad is opgericht in 1953 en beschikt over een officieel 50 meter bad.

Aangezien Huizen aan het Gooimeer ligt heeft het meerdere jachthavens waar kan worden aangemeerd. Rond het Gooimeer biedt Huizen de meeste ligplaatsen aan. Ook heeft de gemeente Huizen een eigen strand aan het Gooimeer van waaruit onder andere gesurft kan worden en was erg populair onder surfers vanwege de vergaande ondiepte van het water. Daarom heet dit strand in de volksmond ook wel het 'surfstrandje'.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Holland.

 

               

 

Copyright 1993 - 2017 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reserveringssysteem door Booking Experts