Groepsaccommodaties in Ambt-delden

Maak je keuze simpeler

Filteren

Een groot gedeelte van de stadskern dateert uit de periode dat Delden stadsrechten kreeg. Veel gebouwen zijn vakkundig gerestaureerd. Overal is de band voelbaar met Kasteel Twickel. Monumenten met historische waarde zijn de museumboerderij De Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum en de Oude en de RK Blasiuskerk. Delden telt ook veel galerieën en er zijn tal van evenementen. Zo zijn dit jaar de Historische Markt, Muzikale wandeling, het Cultureel Straatfestival en de nationaal bekende Twentse Rolstoelvierdaagse zeker het bezoeken waard. Maar vergeet ook de Hemelvaartfiets4daagse, de midwinterwandeling en op de eerste zaterdag van de maand de Streekmarkt Twente niet.
Het historische stadje Delden heeft de uitstraling, geschiedenis, prachtige panden en mooie straatjes voor een stadswandeling. Laat u verleiden tot deelname aan één van deze wandelingen, die elke donderdag gedurende de zomermaanden worden gehouden.

Stadswandeling VVV Delden
U wandelt door het sfeervolle vestingstadje onder leiding van een gids. In ongeveer 90 minuten vertelt de gids met veel enthousiasme over het verleden en heden van Delden. Een bezoek aan de Oude Blasiuskerk in het hart van Delden is bij de wandeling inbegrepen.

Voorafgaande of na de stadswandeling kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Zoutmuseum in Delden. Het enige zoutmuseum in Nederland is zeker een bezoek waard. 

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

To top