Groepsaccommodaties in Dalfsen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Dalfsen is een dorp en gemeente in de streek Salland (Vechtdal) met ongeveer 28000 inwoners, waarvan ongeveer 7500 wonen in de kern van het dorp. De huidige gemeente Dalfsen is in 2001 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Nieuwleusen en Dalfsen.

De naam Dalfsen komt voor het eerst officieel voor in 1231, maar is de enige grotere plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadrechten heeft gekregen. Aan de zuidrand van Dalfsen, vlak bij de Overijsselse Vecht, staat de Westermolen, een houten stellingmolen uit 1818. Op de grens met Nieuwleusen staat de stellingmolen Massier die in 2008 werd gerestaureerd. In 2015 werden (bij toeval) tijdens een bouwproject een 3.000 jaar oude weg en een grafveld uit het stenen tijdperk gevonden. Dit is mogelijk het grootste in Noordwest-Europa blootgelegde hunebedbouwers grafveld. Er zijn minimaal 120 trechterbekers uit de graven tevoorschijn gekomen en in de nabijheid ervan werd ook de plattegrond van een boerderij en nog een groot grafmonument uit dezelfde periode aangetroffen. Daarnaast is er een vroegmiddeleeuws vorstengraf met sieraden waaronder gouden zwaarden gevonden. De gemeente Dalfsen kent 133 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waarvan 131 in het dorp Dalfsen zelf staan.

Verder biedt Dalfsen twee openlucht zwembaden en zijn er tal van andere mogelijkheden tot buitensport. Zo kunnen er kano’s of sloepen gehuurd worden, maar ook fietsen. Er kan gewandeld worden in de omgeving en ook gerust, gespeeld en gevist op de recreatiestrandjes. Tot slot biedt Dalfsen ook genoeg horeca gelegenheden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

To top