Groepsaccommodaties in De bult

De Bult is een buurtschap gelegen in de Kop van Overijssel ten noorden van Steenwijk. De Bult telt in totaal drie inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Al deze inschrijvingen betreffen het huis De Bult en zijn parkaanleg en tuinmuur uit circa 1800. De omgeving leent zich uitstekend voor fietsen en wandelen.

Maak je keuze simpeler

Filteren

Steenwijk, ligt op 5 kilometer afstand. Het is een leuk stadje om te bezoeken voor toeristen die in deze omgeving verblijven. Het centrum van Steenwijk heeft een mooie uitstraling, mede door de vestingwerken, de parken en de historische gebouwen. Tot de toeristische bezienswaardigheden van Steenwijk behoort o.a. de Grote Sint-Clemenskerk. De 15e eeuwse toren van deze kerk heeft een hoogte van 87 meter. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer Villa Rams Woerthe, het eerste ‘museumhuis’ van Vereniging Hendrick de Keyser. Deze villa is een prachtig voorbeeld van de ‘Nieuwe Kunst’, de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau. Ook het Hildo Krop museum vind je in Rams Woerthe. Hildo Krop (1884-1970) was de zoon van een banketbakker in Steenwijk en Stadsbeeldhouwer voor de stad Amsterdam. In de stad uitbreidingswijken van tussen de beide wereldoorlogen, op bruggen en in parken treft men werk van Hildo Krop. Naast zijn beeldhouwwerk ontwierp hij ook boekbanden, meubels en vloerkleden, vervaardigde hij penningen en houtsneden, had hij zich bekwaamd in het snijden in hout en ivoor en was hij een begaafd keramist.

In de regio vind je een grote diversiteit aan plaatsjes, die zeker het bezoeken waard zijn. Giethoorn, bekend met haar vele vaartjes en bruggetjes en wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Met haar prachtige huisjes en vele kanalen doet het niet onder aan de bruisende stad in Italië. Het dorpje is populair onder toeristen uit zowel buitenland als Nederland. Er is dan ook veel te zien in Giethoorn.

De gemeente Steenwijkerland heeft een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Een gebied van 330 km² met water-, riet- en boslandschappen afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Maar liefst 105 km² hiervan is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste wetland van Noordwest Europa. In Weerribben-Wieden kun je varen, fietsen, wandelen, winkelen en nog veel meer!

To top