Groepsaccommodaties in De bult

De Bult is een buurtschap in de gemeente Steenwijkerland, in de Nederlandse provincie Overijssel. De buurtschap is gelegen in de Kop van Overijssel ten noorden van Steenwijk en de rijksweg A32, langs de provinciale weg N855 (plaatselijk bekend als de Eesveenseweg) richting Eesveen.

De Bult telt in totaal drie inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Al deze inschrijvingen betreffen het huis De Bult en zijn parkaanleg en tuinmuur uit circa 1800. Ook telt De Bult nog één gemeentelijk monument: een Jachthuis.

De bewoning in De Bult ligt dicht bij elkaar tussen bossen en weilanden. Er zijn enkele andere kleinere plaatsen in de buurt te vinden zoals Baars, Eesveen en Eese. De omgeving leent zich uitstekend voor fietsen en wandelen.

Voor de meeste voorzieningen zal Steenwijk moeten worden opgezocht. Hier kunnen onder andere het kermis- en circusmuseum bewonderd worden, alsmede de antieke smederij in Stadslogement Steenwijk. Overige interessante bezienswaardigheden zijn onder andere de Grote of Sint-Clemenskerk en -toren, de Markt, het Stadsmuseum Steenwijk, het Swindermannegien, het Rams Woerthe en het stadspark, de stadsgrachten en stadswallen en een geologisch monument. Vanuit Steenwijk kan er met openbaar vervoer ver gereisd worden om verder vertier op te zoeken. Over het algemeen heeft Steenwijk een regionale functie voor een relatief grote regio (de Kop van Overijssel in Zuidwest-Drenthe).

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort

Reserveringssysteem door Booking Experts