Groepsaccommodaties in Groot agelo

Maak je keuze simpeler

Filteren

Groot Agelo is een buurtschap in de gemeente Dinkelland. Samen met Klein Agelo wordt het ook wel als geheel Agelo genoemd. Tot de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2001 viel Groot Agelo onder de gemeente Denekamp. Het is een erg klein dorpje, met enkele straten die elkaar kruisen. Naast wat landbouwbedrijven staan er enkele huizen en in totaal wonen er ongeveer 400 mensen in Groot Agelo.

Groot Agelo telt vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Alle registraties betreffen boerderijen, waaronder een bakspieker met vakwerk, een vakwerk hooischuur, een have bakspieker en een twee fraai tussen de erfbeplanting gelegen vakwerkschuren. Daarnaast zijn er nog twee gemeentelijke monumenten te vinden in Groot Agelo; dit betreft wederom twee boerderijen.

Een groot Café-Restaurant in Groot Agelo biedt niet alleen een diner aanbod, maar biedt ook arrangementen, catering en kerstbuffetten. Daarnaast kunnen er delen worden afgehuurd voor partijen en evenementen. Voor verdere activiteiten kan het beste naar grotere plaatsen in de buurt worden gereden, bijvoorbeeld met de fiets, zoals Ootmarsum.

In de omgeving van Groot Agelo zijn vooral weilanden te vinden waar gewandeld en gefietst kan worden. Het gebied is populair bij wielrenners en recreatiefietsers. Binnen fietsafstand kan ook de rivier de Aa Broek bereikt worden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

To top