Groepsaccommodaties in Hellendoorn

Maak je keuze simpeler

Filteren

Hellendoorn is een plaats en gelijknamige gemeente, met ruim 6000 inwoners in de plaats. Hellendoorn ligt in de provincie Overijssel ten oosten van de Hellendoornse Berg, dat deel uitmaakt van de stuwwal Sallandse Heuvelrug.

Hellendoorn is bekend geworden door de aanwezigheid van het Avonturenpark Hellendoorn. Verder is er in het dorp een ijsfabriek, die tot 1996 het ijsmerk Caraco maakte. Het bedrijf werd in 1985 overgenomen door Unilever en produceert de merken Ben & Jerry’s, Hertog en Ola. Momenteel is er een museum in Hellendoorn over de vroegere Caraco, namelijk het bakkerij- en ijsmuseum. In Hellendoorn staan twee korenmolens: De Hoop en De Wippe/Molen van Fakkert.

Hellendoorn is een sportieve gemeente. Al enige jaren wordt er in september de StrongmanRun gehouden. Een spectacularie obsticule run voor mensen met lef, waar ruim 10.000 mensen op afkomen. Daarnaast is Nijverdal om het jaar start of finish plaats voor de Diepehel Holterbergloop die altijd eind oktober wordt gehouden. Dit is een hardloopevenement met een prachtig parcours over de Sallandse Heuvelrug. 

In Hellendoorn wordt jaarlijks het popfestival Dauwpop georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op een terrein gelegen naast het Avonturenpark Hellendoorn. Naast Dauwpop vinden er op dit terrein ook andere evenementen plaats. Zo waren er in 2005 Dynamo Open Air en in 2009 Nightmare Outdoor en gaven bands als Motörhead, Level 42 en de Simple Minds er een openlucht concert. Ook de Hellendoorn Rally is een jaarlijks evenement dat veel bezoekers trekt.

Hellendoorn telt twintig inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Hieronder vallen de dorpskerk en toren van de Nederlands Hervormde Kerk, enkele woonhuizen en boerderijen, verschillende archeologische terreinen en de twee molens.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

To top