Groepsaccommodaties in Holten

Maak je keuze simpeler

Filteren

Holten is een dorp in de landstreek Salland dat behoort tot de gemeente Rijssen-Holten en bijna 10000 inwoners heeft. Holten ligt aan de Holterberg aan het zuidereind van de Sallandse Heuvelrug. Aan de oostkant ligt De Borkeld, een gebied dat strekt tussen Holten, Markelo en Rijssen. Aan de zuidkant ligt de buurtschap Beuseberg. Deze buurtschap wordt gekenmerkt door een zeer afwisselend landschap. Aan de westzijde ligt de buurtschap Dijkerhoek, alwaar korenmolen De Hegeman staat. Daarnaast ligt buurtschap Espelo. Direct grenzend aan het dorp ligt op een heuvelachtig terrein de zogenaamde Lookerenk, welke overgaat in een bosgebied genaamd De Zuurberg. Ten zuiden hiervan liggen tenslotte uitgestrekte weilanden

Het dorp was vroeger een agrarische gemeenschap. In de twintigste eeuw werd ook Toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Vanaf het begin van de jaren 60 is er een aantal industiële en dienstverlenende bedrijven gevestigd.

Op de Holterberg ligt het Holten Canadian War Cemetery en het Natuurdiorama Holterberg. In 2011 werd het informatiecentrum geopend door prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven met de onthulling van het kunstwerk “For all generations”. Dit kunstwerk is geschonken door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is ontworpen en uitgevoerd door kunstenares Annemiek Punt.

Holten telt vier kerken: de dorpskerk Holten (Nederlands-Hervormd, PKN), de Gereformeerde kerk De Kandelaar (PKN) Holten, de R.K. parochie St. Joseph Nieuw-Heeten/Holten (sinds 1965) in Gebouw Irene en de evangelische gemeente De Loofhut.

Er lopen drie wandelroutes door/langs Holten: het Pieterpad van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht, het Marskramerpad (deel van de Handelsweg (E11)) van Osnabrück naar Deventer en het Overijsselpad (LAW 2) van Steenwijk tot Enschede.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

To top