Groepsaccommodaties in Willemsoord

Willemsoord is een plaats in de gemeente Steenwijkerland in de Nederlandse provincie Overijssel. Het dorp heeft ongeveer 600 inwoners met nog eens 300 in het buitengebied en wordt vooral omgeven door weilanden.

Binnen de rij van 34 kleine kernen die de gemeente Steenwijkerland na de "fusie" met Brederwiede en IJsselham anno 2005 rijk is, neemt Willemsoord een bijzondere plaats in. Willemsoord werd gesticht in 1820. In dat jaar werd in opdracht van de Maatschappij van Weldadigheid begonnen met de aanleg van wegen en de bouw van de eerste 100 huizen. Met daarnaast de grotere gebouwen zoals de woning voor de onderdirecteur, de spinzaal met washok, een woning voor de adjunct-directeur fabriekswezen en de school met onderwijzerswoning. De benodigde grond was daarvoor gekocht van onder meer Het Heideveld Steenwijkerwold.

Na de Tweede Wereldoorlog, zo eind jaren 50, begin 60, kreeg Willemsoord een ander gezicht. Tussen Paasloregel en de beek De Reune werd een nieuw woonwijkje gebouwd, later gevolgd door de nieuwe woningen in het zuidwesten van het dorp. Eind jaren 80 werd de A32 aangelegd. De basisschool moest uitbreiden omdat zij te klein werd om de aanwas van leerlingen te kunnen verwerken. Multifunctioneel centrum 't Koloniehuus kwam mede dankzij veel vrijwilligerswerk tot stand.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Reserveringssysteem door Booking Experts