Groepsaccommodaties in Zwolle

Maak je keuze simpeler

Filteren

Zwolle is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel en tevens Hanzestad. Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt in de regio IJsseldelta. De gemeente telt ongeveer 124000 inwoners en is qua inwonertal de tweede grootste stad van Overijssel, na de stad Enschede. Zwolle heeft een oppervlakte van 111,33 km².

Zwolle staat tegenwoordig zowel nationaal als internationaal bekend als de groenste gemeente van Nederland. In 2004, 2005 en 2006 won de gemeente namelijk de prijs voor groenste gemeente van Nederland. Dit na vele inspanningen die de gemeente heeft verricht. Zo is er in Zwolle een speciaal maaischema dat rekening houdt met de ecologie, bevinden zich in Zwolle en omgeving vele parken en bestrijdt de gemeente onkruid met milieuvriendelijke middelen. In 2006 is Zwolle ook verkozen tot groenste stad van Europa.

Enkele terugkerende evenementen in Zwolle zijn onder andere het Bevrijdingsfestival Overijssel, Internationaal Gitaarfestival Zwolle en The Color Run.

In Zwolle zijn veel oude en monumentale bouwwerken bewaard gebleven. Er is een actieve historische vereniging die zich inzet voor behoud en reconstructie van oude gebouwen en stadsgezichten. Hierdoor heeft Zwolle een goed geconserveerde oude stadskern binnen zijn grachten. De binnenstad is een beschermd stadsgezicht. Enkele voorbeelden van interessante bezienswaardigheden in Zwolle zijn de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming, de Peperbus, de Grote of Sint-Michaëlskerk, de Dominicanenkerk, de Broerenkerk, de molens De Passiebloem en De Windesheimer, de Sassen-, Diezer- en Steenpoorten en vele bruggen zoals de Ijsselbrug, Stenen Pijp en Mastenbroekerbrug.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

To top